De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
Af en toe kom je van die verhalen tegen dat je denkt ‘daar moeten we dieper in duiken’. De skins-industrie is zo’n verhaal. In de handel van de digitale ‘tweede huidjes’ van wapens en karakters in games als Counter-Strike Global Offensive, DoTa 2 en LoL gaan miljarden om. Miljarden inderdaad. Hoe dan? JJ zocht het uit in deze tweedelige special over de skin-industrie.
Het verhaal kwam tot leven tijdens een rondtocht over de digitale marketplace van G2A.com. Naast onder andere codes van duizenden games kun je er ook skins voor diverse games kopen en verkopen. En tot onze verbazing stonden er CS:GO skins van 500 euro+ bij. Voor een boel digitale pixels die je wapen of karakter een persoonlijk tintje geven.
Waarom hebben mensen (zo veel) geld over voor skins? Hoe zijn de skins ontstaan, hoe handel je er in en kun je er rijk aan worden? JJ dook diep in de materie, zocht uit hoe de handel werkte, sprak op anonieme basis met enkele handelaren en vond de duurste skins op de markt. Mocht je die willen hebben, regel dan alvast maar een hypotheek.
Vandaag deel 1 in deze mini-serie over de Skins-industrie. Hierin focussen we op de handel in skins, het geld, de do’s & don’ts en hoe je zelf je skin-bizz kunt beginnen op een site als G2A.com. In deel 2 gaan we volgende week het schimmige gebied van de gokindustrie in.