Het videogame-jaar 2024 in cijfers (deel 1)
3.3 miljard gamers op deze aardbol
Nog geen account? Registreer hier
Met dank aan de gulle donateurs van de Grote Kerststream is onze huisfilosoof Sid terug van weggeweest. De man, altijd scherp van geest, heeft plaats genomen in de studio om met Boris een nieuw diep en intens gesprek op te nemen. Onderwerp dit keer: ‘Op welke manier worden thema’s als ‘insanity’, ‘madness’ en overweldiging door het onbekende uitgewerkt in games’. Komt gestoordheid over of lukt het developers niet goed om het gevoel van totale gekte bij gamers over te laten komen? Is toch een perfect onderwerp om eens een goede boom over op te zetten…
De bijdrages van Sid Lukkassen zijn vrij uniek te noemen. Want noem ons nu eens een website in de Benelux waar ze games van de filosofische kant bekijken. Nou? Wij kennen ze niet. En dat komt omdat er maar één Sid Lukkassen is. Een gast die het lezen van filosofische boeken tot zijn grootste passies rekent en datzelfde gevoel ook voor games heeft ontwikkeld. Een meer dan ideale combi om mee uit te pakken. En dankzij de donateurs krijg je daarom een nieuwe editie van deze diepe gesprekken. Die ditmaal geheel om waanzin draait.
Gek is een belangrijke emotie in games. In het overgrote deel van games word je op zeker één keer geconfronteerd met een situatie die je als gestoord kunt beschrijven. En dan hebben het niet over gek worden van nasty bugs, servers die het doen en irritante blagen die in je koptelefoon schreeuwen. Op welke manier wekken developers het gevoel van gekte en verdwazing op? Zijn er bepaalde patronen te ontwaren? Bepaalde trucjes? En wat ziet Sid als games die waanzin het beste opwekken bij de gamers? Heeft Boris ook zo zijn favoriete gestoorde momenten? Of vindt hij niks gestoord aan gameplay of setting? Dit alles kun je lekker bekijken of beluisteren in: Sid Lukkassen en Boris over insanity & madness in games.