Politiek in games: Waar ligt de grens?
Waarom kon het vroeger wel?
Nog geen account? Registreer hier
Eindelijk heeft Xbox een grote first party release klaar staan. Eentje die ook vanaf day one op Game Pass staat. Het betreft Senua’s Saga: Hellblade 2, de opvolger van Hellblade: Senua’s Sacrafice (2017). JJ en Koos speelden de game het hele weekend door en geven er in deze video hun mening over. Waarbij het vooral de vraag is of we hier wel te maken hebben met een game of dat je dit werk van developer Ninja Theory als iets anders moet bestempelen. Het antwoord op die vraag ga je letterlijk en figuurlijk zien en horen in de Senua’s Saga: Hellblade 2 Premium review.
Hellblade II speelt zich af in het IJsland van de 9e eeuw. Hoofdrolspeelster Senua moet wraak nemen op de overvallers die haar volk in haar thuisland Orkney verwoestende verliezen hebben toegebracht. En alsof dat al niet zwaar genoeg is, moet ze ook de strijd aangaan met haar innerlijke demonen. Wat volgt is een letterlijk en figuurlijk helse strijd in een wereld die niemand vrolijk maakt. Is Ninja Theory er opnieuw in geslaagd om de innerlijke strijd van Senua te verwerken in een magisch spektakel? Deel 1 was de tijd op grafisch- en audio-gebied ver voor uit. Is dat met dit nieuwe deel ook het geval? En hoe kijken de twee aan tegen de speelduur van een uur of acht?
Senua’s Saga: Hellblade 2 neemt de concepten en gameplay-elementen van zijn voorganger over, waaronder permadeath, het gebruik van puzzels en runen om verder te komen én de dwaaltocht door Senua’s mentale issues. Daarnaast beloofde Ninja Theory een nieuw vechtsysteem met een breder scala aan vijanden, die elk beschikken over verschillende aanvalspatronen en tactieken. Of dit klopt en of de impact van dit deel net zo groot was als bij het eerste deel, weet je als je deze video bekijkt.