De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
Toen The Secret of Monkey Island in 1990 uitkwam, was dit voor veel gamers een belangrijk moment. Het was de start van de gloriedagen van het point & click adventure genre. Een genre wat in die tijd grafisch gezien voorop liep. Het waren als het ware interactieve tekenfilms. Mooier dan dit kreeg je de beelden toentertijd niet in games. de eerste Monkey Island en Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge behoren tot de absolute top van dit genre. Voor Boris waren dit absolute top games waarvan het verhaal nog steeds in zijn geheugen gegrift staan. Na 20 jaar stilte komt de bedenker van de serie, Ron Gilbert, met een nieuw deel. Biedt dit deel Boris nog steeds evenveel vreugde, of is het voor hem allemaal vergane glorie? Je ziet en hoort het antwoord op deze vraag in de Return to Monkey Island review.
Return to Monkey Island is een direct vervolg op het tweede deel uit 1991. En twee van de drie mensen achter de reeks, werkten mee aan de game. Het betreft Ron Gilbert en Dave Grossman. Tim Schafer is tegenwoordig te druk met Double Fine. Fans van de reeks zullen vanaf de eerste seconde de vele verwijzingen herkennen naar de oudere spellen. Goed voor het betere nostalgische gevoel dus.
Het verhaal van de game is simpel. Guybrush, de ietwat sullige held van de serie, weet nog steeds niet wat het geheim van Monkey Island nu exact inhoudt is. En dus keert hij terug naar de plek waar het allemaal begon, Mêlée Island. En zijn vrouw en kind gaan mee. Op het eiland zoekt hij een bemanning plus een nieuw schip om daarmee de zeven zeeën te bevaren en de mysterieuze schat eerder te ontdekken dan zijn aartsrivaal LeChuck. Zorgt dit verhaal voor een toffe game? Of heeft de serie de tand des tijds niet weten te doorstaan. Je ziet en hoort het antwoord in de Return to Monkey Island review.