Call of Duty: Black Ops 6 Warzone Review
De ring sluit zich…
Nog geen account? Registreer hier
Rockstar Games staat al jaren bekend als de developer van uiterst succesvolle en spraakmakende franchises als Grand Theft Auto en Red Dead Redemption. Hier en daar weten zij echter ook nog wat kleinere titels op de markt te brengen. Een van deze titels is Manhunt. En die was spraakmakend met de hoofdletter H. De game draaide namelijk puur om het zo bruut mogelijk afslachten van jouw vijanden. En dat viel niet bepaald goed bij veel mensen. Het leidde zelfs tot een vermeende moord in Engeland.
Toen Manhunt in 2003 uitkwam, was er behoorlijk wat controversie rondom de titel. Zo zeer zelfs dat de game in meerdere landen verbannen werd, en in Duitsland zelfs uit de winkels werd gehaald. Maar de controverse stopt daar niet, want de game zelf is ook gelinkt aan een moord. De dader van de brute moord op de 14-jarige Stefan Pakeerah zou dat gedaan hebben uit obsessie met de game. Ondanks al deze controverse, kreeg de game wel een cult following. Ook JJ heeft de game gespeeld en zich er prima mee vermaakt. Het zette hem tegelijkertijd ook aan het denken. Wat was de bedoeling van Rockstar met deze ‘verheerlijking van geweld’? Zat er een boodschap in de game of wilden ze gewoon makkelijk scoren? Iets wat totaal niet bij de filosofie van Rockstar past. En was de controverse terecht? JJ zocht het uit in dit research item.
Tegenwoordig zijn we allemaal een beetje numb geworden ten opzichte van vermoorden in een game. Het FPS genre is één van de populairste genres van het moment en in Grand Theft Auto heb je de mogelijkheid om lekker los te gaan op NPC’s. Manhunt ging echter een enorm stap verder. En dat maakte een grote impact op de gaming industrie. JJ is in de materie gedoken en probeert uit te zoeken waarom de game zoveel ophef veroorzaakte en of Rockstar vandaag de dag nog met een deel drie zou komen?