De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
De endgame. Het wordt steeds meer een begrip. Zeker met de toename van live services en het aantal open wereld games en games met een lange levensduur is dat wat er na het einde van een game gebeurt behoorlijk belangrijk. Daan, Jelle en Koos vonden het daarom tijd voor een discussie.
Tja. Eigenlijk is dat waar deze hele discussie over gaat. Samen met het onderwerp wat nou een goede endgame is, gaat het merendeel van het item over deze kwestie. Als we het internet mogen geloven zijn er een paar manieren waarop er naar gekeken kan worden. Betekent de endgame dat je alles hebt uitgespeeld en alle upgrades tot de max hebt (100% dus)? Of is het dat je bijvoorbeeld het verhaal van de game hebt uitgespeeld en de belangrijkste beslissingen gevallen zijn? En dan is er nog een optie. Is het juist zo dat de endgame alles is wat speelbaar is op het moment dat je de game hebt uitgespeeld of het maximale level hebt bereikt? Wie het weet mag het zeggen. Daan, Koos en Skate proberen in ieder geval wat duidelijkheid te scheppen en hun mening met je te delen.
Meer dan genoeg. Het is natuurlijk allemaal suggestief, want iedereen heeft zijn eigen definitie van de endgame en iedereen ervaart dit anders. Daarnaast speelt niet iedereen dezelfde game en niet iedereen heeft dezelfde smaak. In dit item komen echter een paar games langs die als voorbeelden aangehaald kunnen worden. Aan jouw natuurlijk of dit terecht is en welke endgame dan bij jouw smaak past. Destiny 2, Borderlands 3, Fallout, Code Vein en Word of Warcraft komen langs. En allemaal hebben ze hun eigen manier van endgame in een game verwerken.
Wat is volgens jouw de definitie van endgame? Hoe belangrijk is het einde van de game en de content daarna voor jouw en zouden games zonder kunnen? Is dit wat een game maakt of breekt?
Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com