Brievenmaandag over Kingdom Come Deliverance & de Switch 2
30 brieven in één week
Nog geen account? Registreer hier
De muis is niet meer weg te denken in het hedendaagse computerbeeld. Maar er was een tijd dat ze het zonder deden. Alles moest toen via het toetsenboord gebeuren. Onhandig met je pijltjestoetsen dingen selecteren. Tuurlijk was het zo gemaakt dat het te bedienen was, maar ideaal was het niet. Gelukkig kwam er toen een slimmerik die een houtblokje met een balletje verzon. De muis was geboren! Maar hoe kwam hij op dit idee? Hoe is dat nou precies gegaan? Kevin en Steven duiken samen in het verleden over het begin van de muis, zodat je ook een beetje een idee hebt waar hij vandaan komt. Dat mag namelijk wel, zeker als we hem zo intensief gebruiken als gamers. Je checkt het allemaal in De Geschiedenis van de Muis: We duiken terug in de tijd!
Het eerste prototype was een apart gevalletje. Want er werden al vanuit het Canadese leger volop onderzoeken verricht om slimmer en effectiever te navigeren. De muis kreeg uiteindelijk zijn hedendaagse vorm in de jaren ’60. In het jaar 1963 werd hij ontwikkeld door Douglas Engelbart en William English in het Stanford Research Institute. Het jaar 1970 brak aan en Douglas Engelbart kreeg het patent in handen en probeerde het aan de man te krijgen. Helaas ging dat niet zo simpel als dat hij had gehoopt en raakte hij het patent al weer kwijt voordat hij er iets aan had kunnen verdienen.
Nu kan je in elke tech winkel wel een leuke game muis vinden. En tegenwoordig zitten er niet alleen de 2 drukknoppen en een scroll wieltje, maar ook nog verschillende knoppen aan de zijkant. Maar nu is de vraag: waar gebruiken jullie ze voor? Is het voor tabbladen openen of zetten jullie verschillende soorten spells er aan vast? Laat het ons weten in de comments!