De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
Spelerskaarten in fifa, een ander kleurtje op je wapen in Counter Strike: Global Offensive, een andere jas of broek in Fortnite, tegenwoordig lijkt het erop dat er in elke game een gokspelletje verschuilt. De kansspelautoriteit heeft verder onderzoek naar gedaan en is op wat overtredingen gestuikt. De mannen achter de mics gaan hier nog een stuk dieper op in, check het in: ‘De kwestie over de kansspelautoriteit.’
De kansspelautoriteit heeft naar buiten gebracht tien games te hebben onderzocht, waarvan vier van deze titels de wet van kansspelen uit 1964 overtreden. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de lootboxes mogelijk verslavend kunnen werken. De Kansspelautoriteit roept aanbieders daarom op de verslavingsgevoelige elementen (‘bijna –winst’ effecten, visuele effecten, mogelijkheid om snel achter elkaar loot boxes te blijven openen en dergelijke) uit de spellen te verwijderen. De games die in het onderzoek niet nader zijn genoemd krijgen tot 20 juni de tijd om het aan te passen. Hierna zijn verschikkende media outlets met dit nieuwtje aan de haal gegaan. De NOS noemt specifiek de games Fifa 18, Dota 2, PubG en Rocket League. Maar welke games onderzocht zijn weten we niet precies. Wel weten we dat de kansspelautoriteit de populairste stream titels hebben gepakt voor hun onderzoek.
De lootboxen zijn er al jaren, er werd eigenlijk door community’s pas echt moeilijk gedaan zodra de doosjes Pay to Win items verschaften. Nu gaat ‘de autoriteit’ zich er ineens mee bemoeien. Dit werd vorig jaar zo’n beetje op gang gezet door het geflopte lootbox systeem in Battlefront 2. Ben jij vatbaar voor deze ontzettend mooie doosjes? Heb jij al 100 euro aan Fortnite skins uitgegeven? Maar bovenal ben jij het eens met de conclusie van de kansspelautoriteit? Gaat het om Gokken of niet? Laat het ons weten in de comments!