Call of Duty: Black Ops 6 Warzone Review
De ring sluit zich…
Nog geen account? Registreer hier
Op 9 november ligt hij in de winkels: God of War: Ragnarök. Een titel die straks bij de eindejaarslijstjes zeer waarschijnlijk in de top 3 van velen terecht gaat komen. En eigenlijk kun je dat van alle delen uit de franchise van Santa Monica Studios zeggen. Zonder uitzondering bracht elk deel een ongekende mix van fraaie beelden en pakkende gameplay. Dat alles verpakt in een intrigerend mythologisch cadeaupapiertje. Hoe is deze serie ontstaan? Wie kwam er op het idee om de Griekse mythologie te koppelen aan een zwaar getormenteerde spierkolos? JJ dook het web op en kwam een dagje later terug met een papier vol tekst voor zijn spreekbeurtje. Een werkstukje over een van de kwalitatief meest hoogstaande franchises van het moment.
Je moet het maar verzinnen. Een kale spierbonk die zijn eigen familie vermoordde en daar zo van slag door raakte dat hij zich game na game liet gebruiken om ware slachtpartijen aan te richten onder mensen en goden. De mensen van Santa Monica Studios deden dat wel. En daar kunnen we ze dankbaar voor zijn. Want of het nu op de PS2, PS3, PS4 of straks op de PS5 je of op de PSP, elk game was een genot om te spelen. Logisch dus dat de verwachtingen rond de nieuwe game hooggespannen zijn bij zowel gamers als ons.
Hoe is God of War ontstaan? Was er een vast plan? Dat van A tot Z zoals gepland verlopen is? Of is er geïmproviseerd tijdens het ontwikkelen van het eerste deel? Zag Kratos er altijd zo uit, was de keuze al vanaf het begin voor de Griekse mythologie of is er ook naar andere religies gekeken? En waarom zegt Kratos de hele tijd ‘Boy’ tegen zijn zoon Atreus, terwijl hij zijn naam dondersgoed kent? Je ziet en hoort het allemaal in een nieuw werkstukje van JJ.