Donkey Kong Country Returns HD Review
Aap uit de mouw
Nog geen account? Registreer hier
Gaming bestaat al sinds 1950. En dat mag je gerust best lang noemen. Wij leefden toen in ieder geval allemaal nog niet. Bij games horen logo’s. Sommige kun je zelfs iconisch noemen. Je ziet ze en je denkt meteen aan de game. Het maken van een logo is een hele kunst. Het is niet even een paar letters achter elkaar zetten. Boris en Jelle weten hier alles vanaf. Jelle maakt logo’s en Boris heeft er in zijn carrière velen laten maken. Een pracht van een pannel voor JJ dus om in een Cool of Serious Uncool editie te kijken wat nu coole videogame logo’s zijn en waarom? En wat zijn de veranderingen in al die logo’s door de jaren geweest? For the better or the worst? Het antwoord krijg je in de Cool of Serious Uncool special.
Je kent dat gevoel wel, toch? Die warme fuzziness van herinneringen aan games en de vertrouwde logo’s op de doos. Maar nu, in dit tijdperk van hypermoderne zaken, gaan die uitgevers met deze flow mee en gooien ze soms het hele ontwerp op z’n kop. Alles moet strakker. Maar wordt het logo er beter, meer iconisch van? Is het iets geworden wat je echt van je stoel blaast? Of zijn ze conservatief gebleven en hielden ze vast aan dat wat werkte? Het is erg interessant om te ontdekken hoe uitgevers met die veranderingen zijn omgegaan. Nintendo, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn Mario, Zelda en andere legendarische franchises. De Mario-franchise heeft een dikke kleurenpalet voor het logo waar je u tegen zegt. Maar hebben ze ooit gedacht: “Oké, we moeten iets meer modern, iets wilds!”? Let’s find out.
Net als de games zelf hebben gamelogo’s een aantal opmerkelijke veranderingen ondergaan. Een studiologo werd doorgaans een aantal jaar gebruikt en dan vond men de stijl of het font té outdated en gaven ze de boel een likje verf. Wat al deze aanpassingen & veranderingen over de jaren heen zijn, zie en hoor je allemaal in deze Cool of Serious Uncool over de logo’s van de bekende videogame franchises.