De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
Games lijken in deze tijd steeds groter en groter te worden. De vraag is echter of groter altijd beter is? In de review van Assassin’s Creed Valhalla kon je al zien dat de omvang van die game de zin om te spelen eerder tegenwerkte dan bevorderde. Er was teveel te doen, waarbij veel stukken content ook nog eens repetitief aanvoelden. Nu gaat het verhaal van Valhalla verder in Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök. Volgens Ubisoft de meest ambitieuze DLC ooit door hen gemaakt. Maar waar lag de ambitie? In kwaliteit of kwantiteit. JJ vertelt het in deze review van Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök. Moet je de DLC kopen, uit de budgetbak halen of slopen?
In de nieuwe DLC draait het allemaal om de Viking mythologie. Ragnarök staat voor de ondergang van de goden (en de wereld). En dat is precies waar het verhaal om draait. Je moet als Eivor het lot omarmen en kruipt in de huid van Odin, de almachtige vader van alle Noorse goden. Odin onderneemt een wanhopige zoektocht naar zijn zoon die is ontvoerd en ergens in het land der dwergen wordt vastgehouden door Surtr. Hoe ga je jouw zoon redden in het aangezicht van de ondergang van de goden. Waarin iedereen wel tegen jou lijkt te zijn. Bereid je maar voor op een pittige strijd. Tenminste, daar ging JJ wel vanuit.
Het woord ‘ambitie’ spookte door het hoofd van JJ toen hij de DLC speelde. Werd de serie die hij zo graag speelt, hier naar een nieuwe standaard gebracht? ging Ubisoft eindelijk eens wat nieuwe elementen aan de gameplay toevoegen? Of was de ambitie vooral gericht om een DLC van grote omvang te maken. Want je moet er 40 euro voor neertellen. Moet je dit bedrag nu ook gaan neerleggen? Is het dat waard? Of moet je het lekker bij de base game van Valhalla houden? Je hoort en ziet het allemaal in de review van Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök.