Nerd Culture #192 over Kill Bill, Better Man & Nosferatu ft. Kevin van Wonderen
Kevin zit weer aan tafel!
Nog geen account? Registreer hier
Er zijn maar een paar games op de wereld die iedereen kent. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Dan hebben we het over titels als Tetris, Pong en Super Mario. In dat rijtje hoort ook de gele happer thuis: Pac-Man. Onlangs bestond de game die in 1980 het levenslicht zag veertig jaar. En dat was voor het Amsterdamse bedrijf Cook & Becker het moment om op Bandai Namco af te stappen en te vragen of zij de illustraties van de afgelopen veertig jaar mochten bundelen in een officieel koffietafelboek. En dat gegeven is voor Steven meer dan genoeg reden om op de maker van het boek, Arjan Terpstra af te stappen en hem te vragen hoe het boek tot stand kwam en wat hij allemaal te weten is gekomen.
Want de totstandkoming van het boek is nogal een verhaal. Zo moest Terpstra het gaan schrijven midden in de Corona pandemie. Reizen naar Japan en Amerika om daar met de originele makers te spreken, kon opeens niet meer doorgaan. En stel dat Terpstra er wel was gekomen, de makers zijn achter in de 70. Dat is de risico-doelgroep voor Corona. Hoe hij dit probleem oploste vertelt hij in het item.
Steven wil natuurlijk ook weten hoe het contact met de makers en met Bandai Namco verliep. Japanners zijn uiterst voorzichtig als het gaat om hun IP’s. Kon er met iedereen openhartig gepraat worden? Mochten ze al het beeld gebruiken? En kwamen er nog zaken rondom de game die Toru Iwatani in 1980 naar de arcade bracht, naar buiten die we nog niet kenden? Steven ging met Arjan Terpstra de studio in en vroeg hem het hemd van het lijf. Opdat jullie opnieuw verwend worden met een mooi game-verhaal.