Eindejaarsinterview Huey [Eindejaarscontent 2024]
De rots in Mexico
Nog geen account? Registreer hier
Bugs, iedere game heeft ze. De ene game meer dan de ander. maar bugvrij zie je zelden. Cyberpunk 2077 drukte ons deze week opnieuw goed met de neus op de feiten. Games zijn heden ten dage vaak niet af. Cyberpunk 2077 is dat zeer zeker niet. maar het kan altijd erger. veel erger. JJ dook het archief in en kwam naar buiten met een aantal games waar bugs de hoofdmoot waren en games bijzaak. Sommige van deze games waren zo buggy dat er voor gezorgd hebben dat een eventueel vervolg, of zelfs de gehele serie, niet meer door gingen.
JJ kwam uiteindelijk op de proppen met een bonte lijst met games, verspreid over verschillende consoles en de PC. Hij heeft zich daarbij gefocust op de periode waarin developers day one patches konden loslaten. Want sinds dat kan, worden games naar zijn zeggen steeds vaker met bugs afgeleverd tijdens launch. Want die mogelijkheid bestaat nu. waar een game vroeger definitief fucked was, kun je nu nog patchen. Tot Sint Juttemis. Met soms erg kwalijke gevolgen.
Tegenwoordig hebben we geluk met het feit dat een “broken” game altijd nog beter gemaakt kan worden via patches. Vroeger zou een game vol met bugs, altijd een game vol met bugs blijven. Maar heeft de mogelijkheid om de game beter te maken via patches, de gaming industrie laks gemaakt? Hebben sommige developers de mentaliteit “breng het nu uit, we fixen de bugs later wel” gekregen? Je ziet het steeds vaker dat games uitgebracht worden terwijl ze niet af zijn en/of voelen. Games zoals Assassin’s Creed Unity hebben een harde klap gekregen omdat zij uitkwamen, terwijl zij simpelweg nog niet klaar genoeg waren voor release. We zien het steeds vaker gebeuren. Is dit een trend wat een vast iets gaat worden voor de gaming industrie?