Menu Premium

Xbox Entertainment Studios kondigt Xbox-exclusieve documentaires aan

Karim Shehata 19/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft presenteert de Xbox One als een alles-in-één apparaat. Naast alle games die je gewend bent op de Xbox-platformen is er de mogelijkheid om muziek te luisteren, films te checken en gewoon het internet af te struinen. Wat Microsoft nu aankondigt behoort dan ook niet tot gaming, maar is zeker wel interessant te noemen. Xbox Entertainment Studios kondigt Xbox-exclusieve documentaires aan welke in 2014 zullen verschijnen.

Dit betreft een samenwerking tussen Xbox Entertainment Studios en de gebroeders Chinn. Broer Simon heeft tweevoudig de Academy Award op zijn naam staan, terwijl broer Jonathan al een Emmy in zijn prijzenkast heeft staan. De samenwerking met Microsoft gebeurt door middel van het nieuwe multiplatform mediabedrijf, welke door het leven gaat als Lightbox.

“Onze samenwerking met Xbox biedt een ongeëvenaarde mogelijkheid om een serie unieke films te maken over de buitengewone gebeurtenissen en karakters die belangrijk zijn geweest in het digitale tijdperk”, aldus Simon Chinn. Jonathan geeft daarnaast aan dat ze hun manier van het maken van een documentaire naar de Xbox gaan brengen. Ook is hij laaiend enthousiast over de samenwerking met filmmakers als Zak Penn, die volgens Jonathan een andere creatieve visie met zich meebrengt. Nancy Tellem, President van Xbox Entertainment Studios, is daarnaast niet geheel onverrassend ook zeer enthousiast over de samenwerking met de gebroeders Chinn.

De eerste film die het resultaat gaat worden van deze samenwerking is overigens geen misselijke voor de buitengewoon geïnteresseerde gamer. Deze documentaire gaat namelijk over het inmiddels failliete Atari. De ooit zo immens populaire ontwikkelaar van games en consoles blijkt in 1983 miljoenen games te hebben begraven in Alamogordo, New Mexico. De documentaire, die exclusief in de handen ligt van het bedrijf Fuel Entertainment, verschijnt exclusief voor de Xbox 360 en Xbox One in  2014. Wanneer deze documentaire precies gaat verschijnen is vooralsnog onduidelijk, maar wel weten we dat de opnames in ieder geval in januari al starten.

Xbox Entertainment Studios kondigt Xbox-exclusieve documentaires aan

Xbox Entertainment Studios kondigt Xbox-exclusieve documentaires aan

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch