Menu Premium

Xbox 360 heeft nog niet zijn limiet gehaald zegt Epic Games

Gamekings Redactie 08/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met bijna tien(!) jaar is de huidige generatie consoles de langstlopende tot nu toe. That’s it. Het onderste is uit de kan gehaald. De koek is op. Toch is dat niet helemaal waar volgens de ontwikkelaar van onder andere Gears of War en Bulletstorm. De Xbox 360 heeft nog niet zijn limiet gehaald zegt Epic Games.

We zitten aan het eind van een generatie. Straks zullen de Xbox 360 en de Ps3 het stokje overdragen aan hun opvolgers. Dat gebeurt doorgaans niet zonder een aantal titels die de consoles een waardig afscheid bieden. Bovendien, het beste wat een console te bieden heeft, verschijnt vaak pas in zijn laatste jaren. Dat is niet gek want in de loop van de jaren hebben ontwikkelaars de consoles door en door verkend om ze nu tot het uiterste te pushen.

Binnenkort verschijnt een potentiële zwanenzang in de vorm van Gears of War: Judgment. Dit is de vierde Gears of War op de Xbox 360 en het lijkt sterk alsof Epic Games wederom een nóg mooiere en geloofwaardigere wereld heeft gecreëerd.

Epic’s lead level-designer Jim Brown beweert het volgende: “Toen we Gears Of War uitbrachten, de eerste, zei men dingen als ‘Woah, ze pushen de Xbox tot zijn limiet, ze doen te gekke dingen’ – en telkens hebben we er een tandje bij kunnen zetten en lukte het ons om iets in de Xbox 360 te ontdekken waar niemand zich van bewust was en dat verder te pushen.”

“Met nóg veel meer vijanden, actie en visuele hoogstandjes dan voorheen hebben Epic en People Can Fly wederom de grenzen verlegd in het nieuwe Gears of War Judgment.” Voegt People Can Fly art-director Waylon Brinck toe. “De omgevingen kennen een hogere dichtheid dan voorgaande games. Tevens is de belichting gedetailleerder en is er meer dynamic lighting”. In gewoon Nederlands betekent dit dat de omgevingen geloofwaardiger ogen en dat er nog méér shit tegelijk jouw kant op komt om je te killen.

“Het is de meest kleurrijke Gears game ooit, hoe raar dat ook mag klinken. Maar Gears of War: Judgment heeft ook de best gerealiseerde duistere vibe sinds de eerste Gears of War. Dus ja, het was flink aanpoten maar we hebben veel meer uit de Xbox 360 weten te wringen.” stelt Brinck.

Wat zegt dit allemaal over de behoefte aan next-gen consoles? Daarover is Brinck kort maar krachtig “Ja, er is altijd meer om uit te vogelen en beter te doen.”

Waarschijnlijk valt er altijd nog wel een beetje meer uit een console te halen. Er verschijnen immers steeds nieuwe engines en technologieën die de hardware van de oude beestjes efficiënter benutten. De eerste generatie games van een next-gen console benutten nooit alles wat de console te bieden heeft. Maar de next-gen geeft ontwikkelaars wel de gereedschappen om games te creëren die we ons nu nog onmogelijk kunnen voorstellen. Het kan altijd mooier, beter en grootser. Hooray!

Xbox 360 heeft nog niet zijn limiet gehaald zegt Epic Games

Xbox 360 heeft nog niet zijn limiet gehaald zegt Epic Games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch