Menu Premium

Wii Karaoke U censureert geen expliciete teksten

Karim Shehata 01/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Stel je eens voor: je gaat gezellig naar je familie toe, er staat daar een Wii U en na wat sapjes voor de kinderen en wat bier voor de volwassenen, gaan jullie lekker aan de karaoke. De klassiekers vliegen je om de oren en voordat je het weet sta je, zonder er zelf erg in te hebben, mee te zingen met Rihanna en Justin Timberlake. Na een paar drankjes ga je natuurlijk al gauw mainstream, dus niemand die je er op afrekent wanneer er de volgende ochtend op Facebook een filmpje verschijnt, waarin je met een paraplu en tevens belachelijk vals bijvoorbeeld “Umbrella” mee staat te blerren. Op een gegeven moment gaan de kinderen dit natuurlijk ook doen, tot zij tot de verbazing van jou en je familie opeens woorden als ‘fuck’ klakkeloos uitspreken. Hier zou Nintendo enige schuld in kunnen hebben, want Wii Karaoke U censureert geen expliciete teksten.

Wat misschien nog wel opvallender is dan het niet censureren van de mogelijk schadelijke teksten, die door sommigen zelfs geïnterpreteerd kunnen worden als smerig, is het feit dat er ook totaal geen waarschuwing wordt gegeven voor een bepaald nummer. Een mooi voorbeeld hiervan is het nummer ‘Hands on the Wheel’ van A$AP Rocky en Schoolboy, tevens een liedje die Wii Karaoke U bevat. Je kunt de lyrics van dit nummer natuurlijk zelf opzoeken, maar woorden als ‘hoes’, ‘weed’ en ‘fuck’ zijn ongeveer iedere twee seconden terug te horen in het nummer. Dit soort nummers worden, nogmaals, niet gecensureerd door Nintendo, noch wordt er vooraf een waarschuwing in beeld gebracht.

Het enige wat de schrijver in kwestie hierover kan zeggen is: foei, Nintendo! De kindvriendelijke console en games-maker heeft met deze game in ieder geval over het hoofd gezien, dat natuurlijk ook kinderen plezier beleven aan dit soort games. Nintendo wordt op dit zekere moment door verschillende buitenlandse pers om een reactie gevraagd, maar uiteindelijk zal het vooral gaan om de actie die het bedrijf er eventueel insteekt. Persoonlijk ben ik overigens benieuwd wat de Nederlandse gamer vindt van een dergelijk bericht als deze.

Wii Karaoke U censureert geen expliciete teksten

Wii Karaoke U censureert geen expliciete teksten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch