Menu Premium

War of the Vikings aangekondigd voor een release in 2014

Gamekings Redactie 06/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Liefhebbers van bruut geweld met een historisch tintje opgelet! Volgend jaar worden jullie getrakteerd op een Viking-game, want War of the Vikings is aangekondigd voor een release in 2014.

De Zweedse uitgever Paradox en ontwikkelaar Fatshark slaan de handen wederom inéén om een nieuwe toevoeging in de War Of-franchise tot stand te brengen. Dit deden zij eerder, namelijk in 2012, met het actie-spel War of the Roses. In deze third-person action-game kon de speler met een naar eigen smaak aan te passen ridder vechten, waarbij de vechtmechaniek uniek was. De speler had namelijk controle over de richting van de zwaardslagen. Dezelfde engine wordt gebruikt voor de basis van hun nieuwe game, War of the Vikings.

Met War of the Vikings zoekt Fatshark het nu wat dichter bij huis, want vikingen waren Skandinavische plunderaars die bepaald niet bekend stonden om hun zachtaardigheid. De ontwikkelaar zet in deze game de Vikingen tegenover de Saxen en je kunt kiezen bij welk volk je je aansluit. De game richt zich op multiplayer en in de uiteindelijke versie wordt het mogelijk om met maximaal 64 spelers een robbertje historisch te vechten.

Volgens executive producer Gordon Van Dyke raakt het bedrijf vaak geïnspireerd door het close-combat genre. “Het is ons duidelijk dat we meer ervaringen met onze spelers kunnen delen en War of the Vikings is onze volgende stap om Paradox en Fatshark neer te zetten als leiders in de kunst van online oorlog”, weet hij te vertellen. War of the Vikings zet de traditie voort om de focus meer op skills te leggen en minder op unlocks. “Maar voor veteranen zal er uiteindelijk genoeg te verzamelen zijn, inclusief diverse baarden en haardrachten”, zegt van Dyke, “Hoewel er enkele vrijheden worden genomen, wordt wel gericht op historische accuraatheid en een realistische weergave van de Viking-professie.” Dat is misschien ook wel nodig om iets dergelijks te vertalen naar iets speelbaars.

War of the Vikings is momenteel in ontwikkeling, maar staat gepland voor een exclusieve PC-release in 2014. Vikingen hebben niet in veel games centraal gestaan, als je het met bijvoorbeeld piraten vergelijkt. Het zou zomaar kunnen zijn dat we aan de rand staan van een nieuwe rage. Wellicht blijkt het fenomeen ‘Vikingen’ wel net zo’n rijke bron van inspiratie te zijn. Het zou wel een bloederige, maar lekkere frisse wind zijn.

War of the Vikings aangekondigd voor een release in 2014

War of the Vikings aangekondigd voor een release in 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch