Menu Premium

[Update] Vroege backers Oculus Rift ontvangen ‘gratis’ consumentenmodel

Gamekings Redactie 06/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Nu de pre-orderfase van de Oculus Rift van start is gegaan, is ook bekend dat de eerste exemplaren van het apparaat vanaf 28 maart verscheept zullen worden. De VR-headset wordt onder meer geleverd met een Xbox-controller en valt qua prijs een stuk hoger uit dan de eerdere schattingen. Dat laatste heeft de consument overigens nergens van weerhouden; de website van Oculus trekt de vraag maar moeilijk en de eerste lichting van de Rift verkocht binnen enkele minuten uit.

De CES 2016 is losgebarsten en nieuwtjes omtrent alle moderne snufjes vliegen je om de oren. Waar eerder bekend werd dat vandaag de pre-orders starten voor de Oculus Rift, blijkt nu dat iedereen die de kickstarter-campagne van de VR-headset in een vroeg stadium heeft gesteund, een consumentenmodel van de Rift zal ontvangen.

De vroege backers, die wellicht op het punt stonden om vandaag een pre-order te plaatsen voor hun langverwachte VR-headset, hoeven zich dus geen zorgen te maken. Een update op de Kickstarterpagina van de Rift meldt: “Als een van de vroege backers heb jij geholpen deze revolutie mogelijk te maken. Als blijk van waardering voor jouw steun, zullen alle Kickstarter-backers die ons gesponsord hebben voor een development kit van de Rift, een gratis Kickstarter Edition van de Oculus Rift ontvangen!”

Naast het goede nieuws voor de vroege backers van de VR-headset heeft Palmer Luckey, bedenker van de Oculus Rift, ook bekend gemaakt dat iedereen die de Rift vooruitbestelt, vooraan in de rij komt te staan voor de Oculus Touch. Hoewel iedereen hoopte dat de motion controllers tegelijk uit zouden komen met de Rift, zullen enthousiastelingen toch nog even moeten wachten voordat ze de ultieme VR-beleving kunnen ervaren.

Sta jij in de rij voor een pre-order van de Oculus Rift, of behoor jij tot de mensen die de Rift in een vroeg stadium heeft gesteund via Kickstarter? Laat het weten in de comments!

Bronnen: Engadget & Videogamer

Vroege backers Oculus Rift ontvangen 'gratis' consumentenmodel

Vroege backers Oculus Rift ontvangen ‘gratis’ consumentenmodel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch