Menu Premium
Loading...

Voofoo Studios kondigt Pure Pool aan voor de PlayStation 4

Gamekings Redactie 10/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms heb je van die games die een lust voor het oog zijn en daarvoor net een beetje extra tof. Voofoo Studios kondigt Pure Pool aan voor de PlayStation 4 en gaat voor fotorealistische graphics. Zal dan eindelijk de heilige graal der fotorealisme in videogames gevonden worden?

Ontwikkelaar VooFoo staat erom bekend gedetailleerde en waarheidsgetrouwe digitale representaties van traditionele spellen te maken. Denk aan Hustle Kings, Pure Chess en het binnenkort te lanceren Backgammon Blitz. De simplistische aard van deze games maakt dat de ontwikkelaar veel rekenkracht overhoudt voor het polijsten van de graphics. Met het zojuist aangekondigde Pure Pool voor de PlayStation 4 wil Voofoo Studios dan ook de meest fotorealistische pool-game ooit maken. De game moet er zo realistisch uit gaan zien dat je je meer dan eens zal afvragen of je eigenlijk wel naar een game kijkt.

Met Pure Pool voor de PlayStation 4 wil VooFoo Studios meer dan alleen een steengoede pool-game creëren. Zoals in het echt moet ook de digitale representatie van Pool een sociale aangelegenheid zijn. Hier komen de socialmedia-features van Sony’s nieuwste console goed van pas en zodoende moet de gamer zich straks in een levende, ademende en verbonden Pool Hall wanen.

Natuurlijk valt en staat een Pure Pool met de physics. Voor een maximaal gevoel van controle moet de gamer erop kunnen vertrouwen dat de ballen precies zoals in het echt reageren op de keu en elkaar. Als dat goed zit, is het fotorealistische uiterlijk natuurlijk een awesome extraatje. Gezien het verleden van de ontwikkelaar hebben wij daar het volste vertrouwen in. Daarnaast is de besturing natuurlijk ook niet onbelangrijk. Hoewel de DualShock 4 een geweldige controller is, is dit een game die je – voor volledige immersie – wellicht wilt ervaren met de PlayStation Move-controller. En aangezien daarvan onlangs nieuwe geruchten verschenen, ondersteund met schetsen, mogen we hopen dat dit een mogelijke optie wordt voor Pure Pool.

Een precieze releasedatum is er nog niet voor Pure Pool, maar 2014 is het jaar waarin de game moet uitkomen. Gelukkig is dat al bijna zover, dus misschien duurt het wachten niet zo heel lang, en hebben we daarnaast ook nog eens de trailer. Check ‘t!

Voofoo Studios kondigt Pure Pool aan voor de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch