Menu Premium

Vivendi verhoogt aandeel in Gameloft

Karim Shehata 22/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar kwamen er meerdere malen berichten naar buiten dat Vivendi aandelen heeft gekocht in Ubisoft en Gameloft. Het aandeel wat het bedrijf heeft in deze twee studio’s werd op rap tempo verhoogd en in het geval van Gameloft gebeurt dit zelfs nog steeds. Vivendi heeft het aandeel in Gameloft namelijk opnieuw verhoogd en heeft nu meer dan 30 procent van de ontwikkelaar in handen.

Het voormalige moederbedrijf van Activision Blizzard lijkt hierdoor dus uit te zijn op een overname van Gameloft. Frappant is dat de broer van Ubisoft CEO Yves Guillemot, genaamd Michel Guillemot, de CEO is van Gameloft. Vivendi lijkt dus een directe strijd aan te willen gaan met deze twee broers, gezien het ook een aanzienlijk aandeel heeft in Ubisoft. Dit aandeel werd enkele maanden geleden “onwelkom” genoemd door Yves Guillemot, die destijds beloofde voor “de vrijheid van Ubisoft te strijden”.

Vivendi heeft nu zelfs een groter aandeel in Gameloft dan de gebroeders Guillemot, gezien zij 25 procent van de mobile game-studio in handen hebben. Daarnaast kunnen ze de overige aandeelhouders aan hun kant krijgen, gezien ze €6,- vragen per aandeel. De prijs voor de overige aandelen is daardoor toegenomen met 50 procent sinds oktober 2015.

“Vivendi heeft de intentie om Gameloft nieuwe handvatten te geven, zowel op industrieel gebied, als op financieel gebied. Ook zijn wij ervan overtuigd dat de sleutel tot succes voor een bedrijf als Gameloft creatieve content en talent is. Vivendi en Gameloft delen ook een hoop gemeenschappelijkheden, zoals de Franse roots, een internationale dimensie en een vergelijkbaar begrip voor verschillende culturen, zodat de verwachtingen van klanten in verschillende landen waar kunnen worden gemaakt,” aldus Vivendi in een statement.

Gameloft komt later deze week nog met een statement, terwijl het er nu op lijkt dat Ubisoft nog even buiten schot blijft bij Vivendi. Zou een overname van Vivendi iets goeds zijn, of zie je het niet zitten dat dit bedrijf Ubisoft en Gameloft ooit mogelijk volledig overneemt? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Develop

Vivendi verhoogt aandeel in Gameloft

Vivendi verhoogt aandeel in Gameloft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch