Menu Premium

Velocity Ultra komt naar de PC

Gamekings Redactie 05/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl we binnen niet al te lange tijd weggeblazen gaan worden door next-gen titels, zijn er ook kleinere games die ons veel speelplezier kunnen bezorgen. Voor veel PS Vita-bezitters is Velocity Ultra zo’n titel en die game gaat van de handheld naar andere platformen. Velocity Ultra komt naar de PC, nadat ontwikkelaar Curve Studios eerder bevestigde dat we ook een PlayStation 3-versie kunnen verwachten.

In mei vorig jaar kwam ontwikkelaar FuturLab met Velocity, een shoot ’em up puzzle game waarin je met een Quarp Jet speelt. De Quarp Jet is een ruimteschip die kan teleporteren, waarmee je door de ruimte (goh!) moet vliegen. Het doel is om gestrande ruimteschepen te helpen en natuurlijk wordt dat je moeilijk gemaakt door vijanden. Zij proberen de Quarp Jet kapot te schieten waardoor je jezelf moet verdedigen met bommen. De game werd goed ontvangen en gezien als een titel die toffe elementen uit eerdere games met elkaar combineerde, maar dat wel in zo’n eigen jasje deed dat het leuk was op te spelen.

Het ‘jammere’ aan Velocity was dat het een titel was voor de PlayStation Portable, waardoor de resolutie niet zo hoog was om nu nog door de beugel te kunnen. Dat was dan ook voor ontwikkelaar Curve Studios een reden om met een HD-versie te komen van Velocity; Velocity Ultra voor de PlayStation Vita. Een nieuw HD-jasje, het uiterlijk iets aangepast om in de nieuwe resolutie beter tot z’n recht te komen en de game was klaar voor een frisse start.

Eerder werd al bevestigd dat er ook een PlayStation 3-versie van Velocity Ultra komt. Nu kunnen ook PC-bezitters de ballonnen opblazen, want ook zij kunnen later dit jaar met Velocity Ultra aan de slag. Een specifieke releasedatum is er nog niet, maar de game moet uitkomen vóór de kerst. Curve Studios en FuturLab werken hard samen om Velocity Ultra ook op het grote scherm er goed uit te laten zien en zeg zelf; het vertrouwen dat het goedkomt geven we ze wel, toch?

Velocity Ultra komt naar de PC

Velocity Ultra komt naar de PC

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch