Menu Premium

Velocity Ultra komt 12 december naar de PC

Gamekings Redactie 03/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een perfect vorbeeld van een game die simpel oogt, maar extreem uitdagend kan zijn, is Velocity Ultra. Eerder was de game uitsluitend beschikbaar voor Sony’s gamemachines, maar zo’n game schreeuwt erom om ook door PC-gamers te worden beroerd. Gelukkig, want Velocity Ultra komt 12 december naar de PC.

Het shooter-genre is altijd al zo’n beetje het populairste genre geweest. Maar zoals dat vandaag de dag de first-person-shooters zijn, waren dat zo’n twintig jaar geleden de scrolling-shooters waarbij het beeld naar beneden of opzij beweegt en je met een vliegtuigje of personage hele kogelregens moest zien te ontwijken en tussendoor ook nog eens met nauwkeurigheid zelf de nodige goed geplaatste schoten moest zien te plaatsen.

Dat er nog altijd ruimte is voor innovatie in dit klassieke genre wordt duidelijk als je kijkt naar het fantastische Velocity Ultra, dat onlangs ook voor de PS Vita verscheen. Eerder kwam de game al voor de PlayStation 3 en de PlayStation Portable uit en gaat heel binnenkort ook de PC sieren, dankzij ontwikkelaar Curve Studios. De console- en handheld-versies werden overigens beiden voor rekening van FuturLab genomen.

Het lijkt op het eerste gezicht een straight-forward shooter, ware het niet dat je schip de mogelijkheid heeft tot teleportatie. In combinatie met het schietelement zorgt het voor een hoop uitdaging waar timing van belang is. Niet alleen doet de game een beroep je reflexen, maar van ook de grijze massa wordt aanzienlijk wat gevraagd. Door het puzzel-element wat het teleporteren met zich meebrengt, wordt Velocity Ultra een fijne cocktail van schiet-actie en puzzel-actie.

De PC-versie van Velocity Ultra wordt geen regelrechte port van de PS Vita-versie, maar zal hier en daar vooral grafisch een paar updates krijgen, zoals een 60 fps verhoogde framerate. Tevens gaat het touchscreen plaats moeten maken voor een keyboard- en muis-configuratie. Velocity Ultra is vanaf 12 december verkrijgbaar voor de PC.

Velocity Ultra komt 12 december naar de PC

Velocity Ultra komt 12 december naar de PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch