Menu Premium

Vanguard Games fuseert met Force Games en focust zich volledig op VR

Rik Koning 14/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanguard Games is al enkele jaren één van de grotere developers in Nederland. De studio werd in 2010 opgericht door onder andere de succesvolle Nederlandse zakenman Michiel Mol en is bijvoorbeeld bekend van games als Halo: Spartan Assault. Vanguard experimenteerde onlangs al eens met een virtual reality-experience, maar zal zich vanaf nu volledig op de VR-games gaan storten.

Vandaag werd namelijk bekend dat Vanguard gaat fuseren met de eveneens in Amsterdam gevestigde studio Force Field. De bedoeling is dat er met de expertise op het gebied van VR van Force Field en de skills op ontwikkelgebied van Vanguard, een nieuwe gigant in de wereld van virtual en augmented reality ontstaat. De nieuwe studio zal ongeveer 60 man aan personeel hebben en gaat zich dus puur focussen op AR & VR projecten.

In een interview liet Arthur Houtman – die na zijn functie als CEO bij Vanguard nu de CEO van deze nieuwe studio zal worden – weten dat Vanguard sinds het partnerschap met Oculus een jaar geleden volledig in de ban is van VR. “We geloven in de enorme potentie van de toekomst van VR en AR en hebben de ambitieuze beslissing gemaakt om hier de focus op te leggen voor het gehele bedrijf,” aldus Houtman.

Eind dit jaar moet het eerste pruduct van de nieuwe studio uit gaan komen. Wat denken jullie, is dit een goede stap van Vanguard?

Vanguard Games fuseert met Force Games en focust zich volledig op VR

Vanguard Games fuseert met Force Games en focust zich volledig op VR

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch