Menu Premium

Valve-ontwikkelaar Aaron Nicholls gaat naar Oculus VR

Gamekings Redactie 01/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve-ontwikkelaar Aaron Nicholls gaat naar Oculus VR en zo haalt Oculus dus nog een grote naam uit de game-industrie binnen. In maart is namelijk ook Michael Abrash al overgestapt van Valve naar Oculus. De aantrekkingskracht van Oculus lijkt dus groot te zijn als ze deze talentvolle mensen kunnen strikken.

Aantrekkingskracht kan komen door de blik op de toekomst die Oculus heeft, maar wat natuurlijk ook goed kan helpen, is een grote zak geld. Het nieuws dat Facebook Oculus VR heeft gekocht werd niet overal met open armen ontvangen, maar daardoor heeft het bedrijf wel een smak geld om uit te geven. Wanneer het mensen als Aaron Nicholls en Michael Abrash betreft is dat misschien een lichte geruststelling voor de gamers, want het zijn niet de minste namen. Aaron Nicholls heeft bijvoorbeeld games als Halo 3, Gears of War en Jade Empire in zijn portefeuille staan. Van die games was hij manager en coder, bij Valve was hij van alle markten thuis. Hij brengt dus een hoop ervaring en kunde bij Oculus

Aaron Nicholls is niet van plan stil te zitten bij Oculus en wil de rest van zijn carrière weiden aan het groot maken van virtual reality. En laten we eerlijk zijn: op dit moment is Oculus nu dan wel ‘the place to be’, alhoewel Sony natuurlijk ook werkt aan haar eigen virtual reality-bril door middel van Project Morpheus. Natuurlijk heeft men in het verleden wel vaker getracht virtual reality op de grote markt te brengen, maar dit heeft veelal gefaald. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Nintendo’s Virtual Boy. Wellicht is de tijd nu wel rijp voor virtual reality wanneer er zo lovend wordt gepraat over de Oculus Rift en natuurlijk ook het pas aangekondigde ‘Project Morpheus’ van Sony.

Denk jij dat de combinatie van techniek en talent eindelijk voldoende kan zijn om een echt succesvol product op de markt te brengen voor virtual reality? Alleen de tijd zal het leren, want we moeten natuurlijk nog even afwachten hoe het allemaal gaat uitpakken. Het is wel veelbelovend te noemen en de gedachte om echt rond te lopen in een virtuele game-wereld wekt natuurlijk veel enthousiasme op.

Valve-ontwikkelaar Aaron Nicholls gaat naar Oculus VR

Valve-ontwikkelaar Aaron Nicholls gaat naar Oculus VR

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch