Menu Premium

Valve kondigt SteamOS aan

Gamekings Redactie 23/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we het hebben over toonaangevende ontwikkelaars, dan is de Valve Corporation een ontwikkelaar en uitgever die hoog op het lijstje staat. Eindelijk is er langverwacht nieuws, want Valve kondigt SteamOS aan. Een geheimzinnig project wat al sinds 2010 de hartjes van menig computerliefhebber op hol doet slaan.

Het is al tien jaar geleden dat Steam voor het eerst online ging. In de tussentijd is het programma uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde programma’s onder PC-gamers. Jaren geleden gaf Valve enkele hints bezig te zijn met een eigen besturingssysteem te komen en vandaag is het eindelijk die grote dag. We krijgen meer inzicht in wat dit allemaal met zich mee brengt.

Steam naar de woonkamer brengen, dat is het doel van Valve. SteamOS is een systeem wat helemaal gebouwd is rond Linux en brengt een behoorlijke game-ervaring met zich mee. Met SteamOS heb je binnenkort vanaf je TV toegang tot je Steam account en kun je zeer gemakkelijk bij je games en alle vrienden die je op Steam hebt. Valve noemt SteamOS “alles in één” aangezien de SteamOS op een dusdanige manier is aan te passen, dat je er helemaal je eigen wereldje van kan maken. Ook wordt het voor bedrijven zeer gemakkelijk content toe te voegen, om op die manier hun klanten snel van de juiste soft- en hardware te voorzien. Gamers kunnen door hun eigen creaties toe te voegen SteamOS verbeteren. Valve belooft continue bezig te blijven via die manier de software beter te maken.

Het wordt mogelijk om via SteamOS alle Windows en Mac-games te spelen. Zet gewoon je PC aan met je Steam en je SteamOS apparaat zal er dan voor zorgen dat alles netjes op je TV wordt weergeven. Ditzelfde werkt voor je muziek, TV-shows en films, want ook dit kan worden gestreamd via SteamOS. Terwijl je bijvoorbeeld muziek aan het luisteren bent via SteamOS kan een ander familielid of vriend gewoon verder gaan met zijn of haar favoriete game. Om te zorgen dat je alle gegevens altijd bij de hand hebt krijg je beschikking over de Steamcloud. Dit zorgt ervoor dat al je gegevens overal bereikbaar zijn.

SteamOS komt binnenkort uit als besturingssysteem voor nop. Of de toonaangevende ontwikkelaar echter zijn status gaat behouden op dit gebied is maar afwachten. Ze wekken in ieder geval onze interesse met dit nieuwe systeem. Wat is de volgende move van Valve? Misschien een niet nader te noemen game die eindelijk het cijfer 3 draagt? We zullen zien!

Valve kondigt SteamOS aan

Valve kondigt SteamOS aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch