Menu Premium

Valve heeft mogelijk de Source 2 engine gelanceerd

Gamekings Redactie 07/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kennen ontwikkelaar en uitgever Valve voornamelijk van het platform Steam, de Half-Life serie, Portal en natuurlijk Dota 2. Ze zijn echter ook verantwoordelijk voor de game-engine waarin die drie laatstgenoemde titels in ontwikkeld zijn, namelijk de Source engine. Daar is nu onaangekondigd wellicht een nieuwe versie van uitgekomen, want Valve heeft mogelijk de Source 2 engine gelanceerd onder de noemer ‘Workshop Tools’ voor Dota 2.

Niets is veilig als het wordt geüpload naar het internet en zo ook niet de Workshop Tools voor Dota 2. Een oplettende gebruiker op de website Reddit heeft namelijk de tools uit elkaar getrokken en komt met sterke argumenten waarom het eigenlijk een masker is voor het feit dat het geheel de Source 2 engine inhoudt. Het viel hem namelijk op dat alle bestanden in de Workshop Tools compleet nieuw zijn en dat het in de bestandsnamen te lezen is dat het gaat om nieuwe versies.

Er is een klein beetje aan technische kennis nodig om zijn gedachtegang te begrijpen, maar een deel van zijn argumenten zijn vrij simpel. Meerdere bestanden die onderdeel van de Workshop Tools zijn hebben een ‘2’ in de bestandsnaam staan, waar ze dat in de eerste Source engine logischerwijs niet hebben. Daarnaast vraagt de Hammer World Editor, het programma om Dota 2 levels mee te maken, om bestanden met een andere extensie dan de originele Source engine deed en heeft het geheel een andere console.

Volgens RoyAwesome, ofwel de eerder genoemde Reddit-gebruiker, hebben de Workshop Tools een gehele andere architectuur dan de Source engine. Dit zou betekenen dat er zoveel is veranderd ten opzichte van het origineel, dat het praktisch een nieuwe engine te noemen is. Daarnaast is het geheel ook compatibel met nieuwe engine-componenten, mocht Valve deze creëren voor aankomende games.

De originele Source engine stamt al uit 2004 en ondanks dat deze nog steeds updates krijgt, is het ondertussen wel tijd voor een flinke upgrade. Met de nieuwe consoles, en de volgende generaties PC-onderdelen in zicht, wordt Source ondertussen al een klein beetje achterhaald. Het is dan ook geen gek moment om met Source 2 engine te komen. Het moet echter wel nog bevestigd worden door Valve zelf, want zij hebben tot noch toe stijf de kaken op elkaar. Mocht het waar zijn, zien we dan ook binnen niet al te lange tijd iets van Half-Life 3?

Valve heeft mogelijk de Source 2 engine gelanceerd

Valve heeft mogelijk de Source 2 engine gelanceerd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch