Menu Premium

Unreal Engine 4 vanaf nu kosteloos beschikbaar voor scholen

Karen Koch 04/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf nu kunnen aspirant gamedesigners nog een stapje verder gaan met hun ambities, want de Unreal Engine 4 is vanaf nu kosteloos beschikbaar voor scholen. Geïnteresseerden kunnen dus met nóg moderne engines aan de slag om hun eigen games en omgevingen in elkaar te draaien, mits hun opleiding natuurlijk gebruik wil maken van deze kans.

De aankondiging kwam best als een schok aan bij het publiek. Het gebeurt niet vaak dat zulke moderne engines gratis beschikbaar worden gesteld. De ontwikkelaar van de engine vindt het belangrijk dat de academische gemeenschap toegang heeft tot moderne technieken en technologieën, waarmee ze een streepje voor op de arbeidsmarkt kunnen krijgen. Daarnaast vindt de ontwikkelaar ook dat de Unreal Engine 4 een van de meest gebruikersvriendelijke en vooral toegankelijke engines is voor beginnende ontwerpers. Ideaal dus om deze aan scholen te geven. Zo kunnen leerlingen niet alleen met een makkelijk te gebruiken engine starten, maar ook met een engine die hartstikke recent is.

“Studenten die kennis hebben van de technologie van de Unreal Engine hebben een enorm voordeel als het aankomt op werkplaatsen”, aldus Ray Davis, manager van de Unreal Engine. Als studenten echter hun product dat ze maken in de engine willen uitbrengen zullen ze wel een persoonlijk abonnement bij het bedrijf moeten afsluiten. Dat is natuurlijk een kleine moeite als je de rest van de technologie gratis krijgt.

Unreal Engine 4 vanaf nu kosteloos beschikbaar voor scholen

Unreal Engine 4 vanaf nu kosteloos beschikbaar voor scholen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch