Menu Premium
Loading...

Unreal Engine 4 – Tegra K1 Gameplay Demo

Gamekings Redactie 06/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is nog maar begonnen en Nvidia laat gelijk van zich horen en zien. Het bedrijft kondigt namelijk een nieuwe smartphonechip die games van consoleniveau op je telefoon moeten laten draaien. Er worden beelden laten zien met toelichting in de Unreal Engine 4 – Tegra K1 Gameplay Demo.

We zijn op het punt aangekomen dat smartphones aardig gevestigd zijn. Er zijn nog maar weinig mensen die een telefoon zonder toeters en bellen hebben, en dat merkt ook de game-industrie. Naast een potje Angry Birds of Ridiculous Fishing is het ook mogelijk om voormalige consolegames als Grand Theft Auto: San Andreas op de smartphone te spelen en daar zit toekomst is als het aan Nvidia ligt. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar alle grote tech-bedrijven hun nieuwste gadgets en hardware laten zien, wordt namelijk door het bedrijf de Nvidia Tegra K1 smartphonechip aangekondigd. Deze chip is uitgerust met 192 GPU-kernen, wat ‘m in theorie op grafisch vlak beter moet maken dan de chips waar de PlayStation 3 en Xbox 360 mee uitgerust zijn.

Nvidia maakte op de Consumer Electronics Show dan ook de vergelijking met die consoles. Waar de GPU’s van de Xbox 360 en PlayStation 3 beide niet verder gaan dan DirectX 9, gaat de Tegra K1 DirectX 11 ondersteunen. Verder komt de chip volgens planning in twee varianten, waarvan een 32-bit versie met 4 quadcore ARM Cortex A15-processorkernen de eerste is. Deze draait op een kloksnelheid van 2,3GHz. De tweede variant, eentje die 64-bit is, draait op een kloksnelheid van 2,5GHz. Of er verder nog verschillen zijn is onduidelijk. De smartphonechip moet in staat zijn om alle Unreal Engine 4-games te kunnen draaien en volgens Nvidia kunnen we next-gen games dan ook op de smartphones gaan zien in de toekomst.

Technische details zijn leuk voor een ieder die er verstand van heeft, maar uiteindelijk gaat om het resultaat. Dat wordt dan ook gedemonstreerd in de Unreal Engine 4 – Tegra K1 Gameplay Demo. Hou Gamekings.tv deze week goed in de gaten voor het laatste nieuws vanaf de Consumer Electronic Show, want daar ga je zeker meer van zien. Voor nu, check de trailer!

Unreal Engine 4 - Tegra K1 Gameplay Demo

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch