Menu Premium

Unreal Engine 3 komt naar de browser

Gamekings Redactie 28/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Browsergames zijn tot nu toe vaak niet meer dan kleine games geweest die je speelt om hooguit tien minuten te doden. Mozilla en Epic games willen daar verandering in brengen: De Unreal Engine 3 komt naar de browser. Daarmee zijn de deuren naar echt gameplezier voor de browser opengegooid.

De plannen om dit waar te maken zijn tijdens het Game Developers Conference in San Francisco aan het licht gekomen. Mozilla heeft later in een blogpost in iets meer detail het plan uitgelegd. “Om deze vooruitgang te boeken, heeft Mozilla een enorm geoptimaliseerde versie van JavaScript  ontwikkeld, waarbij de gamingcode van een ontwikkelaar “ge-supercharged” wordt en een browser dus vloeiend mooie 3D games kan draaien via het internet.”

“Met deze techniek openen wij ook de deur naar 3D internet games op mobiele platforms, omdat JavaScript de afstand tussen native (de mogelijkheden met de hardware van het apparaatje zelf) en web-based gaming steeds kleiner maakt. We zijn vandaag erg enthousiast om deze technologie uit te brengen voor veeleisende games, door met Epic games samen te werken.”

Mozilla heeft, door het gebruik van de nieuwe JavaScript technologie, de Unreal Engine van Epic naar het web weten te brengen. Met deze port zullen ontwikkelaars al snel de mogelijkheden kunnen ontdekken om hun populaire games op het internet te zetten.

Wat denk jij hierover? Zal jij jouw favoriete games op een browser willen spelen, of gebruik je liever de mogelijkheden van je eigen hardware om games op de mooiste settings te spelen?

Unreal Engine 3 komt naar de browser

Unreal Engine 3 komt naar de browser

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch