Menu Premium

Ubisoft wil verrassen met frisse ideeën voor Assassin’s Creed 4

Gamekings Redactie 14/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steeds meer journalisten vragen zich hardop af of Ubisoft zijn fanbase niet uitput met een jaarlijkse release van Assassin’s Creed. OXM ging met creative director Jean Guesdon om de tafel zitten en stelde hem precies deze vraag. Het antwoord laat zich natuurlijk wel enigszins raden en Guesdon reageert: Ubisoft wil verrassen met frisse ideeën voor Assassin’s Creed 4. Oké, die hadden we zelf ook wel in kunnen koppen, maar hoe weet hij dat zo zeker?

“Ik denk dat we bewezen hebben dat de franchise relevant is en blijft, en nog een lange tijd mee kan”, aldus Guesdon. “Onze taak als ontwikkelaars van dit nieuwe deel is om spelers nieuwe, verse ideeën voor te schotelen en tegelijkertijd vast te houden aan wat Assassin’s Creed zo kenmerkend maakt als een franchise. Met de schaal en het bereik van de wereld die we nu bouwen, met een geheel nieuwe setting, nieuwe gameplay mechanics en nieuwe karakters, zijn we goed op weg om de klus te klaren en vermoeidheid bij spelers te overkomen.”

Het standaard praatje vermoeit ons in ieder geval stevig tot dusver, maar gelukkig wordt Guesdon toch net wat inhoudelijker naarmate het gesprek vordert. Hem wordt voorgelegd dat het velen verrast heeft dat het nieuwe deel ook meteen het nieuwe cijfer vier krijgt opgeplakt. De creative director laat ons weten dat Black Flag eigenlijk ook als spin-off was bedacht, maar dat de mogelijkheden van de piratenwereld dermate groot waren dat het hele concept werd gepromoveerd.

“Wanneer we toch over dat getal vier praten… al vroeg in het project beseften we ons dat de mogelijkheden, de frisheid en de innovaties die in het verschiet lagen met de piraten-setting een geheel nieuw eigen deel opleverden(…) De hele wijze waarop de wereld hebben gebouwd, met alle uitgebreide mechanics om te zeilen en de Caribbean te verkennen, bovenop het verhaal van een nieuw personage, verschilt het nieuwe teveel van Assassin’s Creed 3. En voor ons was dat voldoende om met vertrouwen de sprong te maken naar een nieuw genummerd deel.”

Kruimels, kruimels, we know, maar we zullen met nieuwsgierigheid het resultaat van Guesdon en zijn vrienden bij Ubisoft afwachten. De community heeft zich in ieder geval ouderwets kritisch opgesteld bij de aankondiging van Black Flag: pratende papegaaien motten we niet, loopplanken zijn taboe want kinderachtig, en flik het niet met Jack Sparrow op de proppen te komen. De boodschap is helder, Black Flag moet zo’n duister broertje worden van Pirates of the Carribean dat ze elkaar niet kunnen luchten of zien en nimmer samen gespot worden.

Asssassin’s Creed 4 verschijnt 1 november op de PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en PC. De titel is ook aangekondigd voor de nieuwe generatie consoles, dus daarmee is Black Flag een heuse cross-gen titel voor de feestmaanden.

Ubisoft wil verrassen met frisse ideeën voor Assassin's Creed 4

Ubisoft wil verrassen met frisse ideeën voor Assassin’s Creed 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch