Menu Premium

Train Simulator-ontwikkelaar RailSimulator.com heet nu Dovetail Games

Gamekings Redactie 10/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het bedrijf achter één van de populairste simulaties op de PC gaat voortaan onder een andere naam opereren. De Train Simulator-ontwikkelaar RailSimulator.com heet nu Dovetail Games. Met deze naam wilt de ontwikkelaar op het gebied van simulaties haar imperium uitbreiden.

Binnen de muren van ontwikkelaar Railsimulator.com gaan de nodige veranderingen plaatsvinden. Als onderdeel van een uitbreiding van hun gamesportfolio, wordt er een nieuwe bedrijfsnaam in het leven geroepen, namelijk Dovetail Games. Daarnaast staat er een nieuwe executive producer aan het roer, genaamd Rob O’Farrel. O’Farrel was veertien jaar in trouwe dienst bij het bekende Electronic Arts en neemt dus de nodige expertise met zich mee, die een dergelijke hervorming in potentie ten goede kan komen.

Gezien de ambitie om het simulator-genre nieuw leven in te blazen en naast Train Simulator ook andere soortgelijke games te gaan ontwikkelen, is een naamsverandering nodig. Eentje die niet louter met treinen geassocieerd kan worden. Onder de naam Dovetail Games is de uitbreiding naar andere simulaties natuurlijk meer op zijn plek. Momenteel neemt de studio met de kersverse naam Dovetail Games nieuw talent aan, voor de medewerking aan hun volgende project. Dit project moet er overigens één gaan worden die multiplatform gaat volgens de ontwikkelaar, want voorheen was de Train Simulator-franchise namelijk uitsluitend op PC te spelen. Dit zou dus kunnen betekenen dat je straks op de PC, consoles én op mobiele platformen krankzinnig gedetailleerde simulators kunt spelen.

Het nieuwe project van Dovetail Games bevindt zich nu echter nog in een te vroeg stadium om er zinnige uitspraken over te kunnen doen. Met een uitbreiding van het personeel, de nieuwe naam én Rob O’Farrel wil de ontwikkelaar de bedrijfswaarden hoog houden. Dit wil de ontwikkelaar gaan doen door middel van hoogstaande graphics en nog betere simulaties. Het belangrijkste is echter voor het bedrijf dat je er zeer veel plezier in hebt, waardoor het in de games dus ook niet mag ontbreken aan een zekere ‘fun-factor’.

Train Simulator-ontwikkelaar RailSimulator.com heet nu Dovetail Games

Train Simulator-ontwikkelaar RailSimulator.com heet nu Dovetail Games

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch