Menu Premium

Thief biedt dezelfde ervaring op current-gen als op next-gen

Gamekings Redactie 01/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zitten in een fase waarin games zowel op de huidige consoles als op de next-gen consoles gaan uitkomen. De vraag die dan bij velen (geheel terecht) opkomt, is natuurlijk: “Wat zijn de verschillen?”. Deze vraagt werd ook aan producer Joe Khuory van Eidos Montreal gesteld. “Thief biedt dezelfde ervaring op current-gen als op next-gen”, zei hij gelijk, wat toch een verademing moet zijn voor iedereen die de current-gen versie gaat spelen.

Zoals niet heel onverwachts, gaat de grootste verandering plaatsvinden op grafisch vlak. De Xbox One, PlayStation 4 en niet te vergeten de PC zijn in staat veel mooiere games te laten zien dan de Xbox 360 en PlayStation 3 zijn, wat één van de reden is om over te stappen naar de nieuwe generatie. Thief is op de next-gen consoles en PC dan ook detailrijker en mooier dan op de current-gen consoles.

Dit is allemaal heel logisch, maar de current-gen versies zijn geen ondergeschoven kindjes. Toen Khuory werd gevraagd waar de focus lag, gaf hij aan dat ze zich vooral gericht hebben op de ervaring. Zo wordt er niet ingeleverd op de frame-rate. Als dat wel het geval zou zijn, zou dat de beleving compleet veranderen. Qua mogelijkheden zijn de current-gen versies als de PC-versie en next-gen versies bijna gelijk. Het enige dat verschilt, zijn de mogelijkheid om het touchpad op de PlayStation 4-controller te gebruiken en de mogelijke optie om Kinect te gebruiken. Er werd overigens tijdens het interview stevig benadrukt dat er geen bevestiging is dat er ook daadwerkelijk met Kinect op de Xbox One gespeeld gaat kunnen worden, dus daar horen we hopelijk later meer over. Daarnaast kun je op de PlayStation 4 de microfoon gebruiken om kaarsen uit te blazen. Of dit ook kan op de Xbox One is tot nog toe onduidelijk.

Het kan niet anders dan fijn zijn om te lezen dat er genoeg aandacht wordt besteed aan de PlayStation 3- en Xbox 360-versies van Thief. Mocht je namelijk op de dag dat de game uitkomt, 28 februari, nog geen next-gen console (of dikke PC) in huis hebben, is het altijd mogelijk om je ‘oude’ console te pakken. Om het nog even één keer samen te vatten: Thief verschijnt op de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 én Xbox One, dus de kans is groot dat jouw favoriete platform ertussen zit.

Thief biedt dezelfde ervaring op current-gen als op next-gen

Thief biedt dezelfde ervaring op current-gen als op next-gen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch