Menu Premium

Thief beloont nieuwsgierige gamers met extra achtergrondverhaal

Gamekings Redactie 13/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Thief is al jaren een grote speler binnen het stealth-genre. Al is de geliefde serie de laatste jaren erg stil geweest en hebben we vooral mogen sluipen met namen als Sam Fisher van Splinter Cell en Solid Snake uit de Metal Gear Solid-serie. Toch gaat er voor veel spelers niets boven het sluipen met pijl, boog en simpele mesjes. Het nieuws dat er een nieuwe Thief-game komt, is dan ook goed ontvangen. Er komen langzaam maar zeker steeds meer nieuwtjes vrij over de game. Er wordt ons in ieder geval één ding beloofd: Thief beloont nieuwsgierige gamers met extra achtergrondverhaal.

Als jij een gamer bent die letterlijk elk briefje leest, elke gang onderzoekt en zoveel mogelijk collectibles bij elkaar raapt, dan wordt Thief qua verhaal een betere ervaring. Zo kan het bijvoorbeeld zijn wanneer je tijdens een side-mission een gangetje insluipt, je een interactie ziet tussen meerdere karakters die wat meer diepgang geeft over de gang van zaken in de stad en dus ook meer diepte geeft aan de wereld waarin je rondsluipt. Stephane Roy, de producer van Thief, geeft aan dat je speelstijl vormt hoe Garrett, het hoofdpersonage, als persoon wordt in de game. Er zijn drie soorten ‘Garrett’s’ die je kunt belichamen in Thief: de opportunist die zoveel mogelijk loot in zijn zakken propt, de geest die overal langs sluipt en de moordenaar die niet eens aarzelt om een onschuldige op te offeren. Je hoeft niet meteen in huilen uit te barsten wanneer je even Rambo-stijl door een level bent gestormd, want je kunt altijd nog terug naar elk level om alsnog de nieuwsgierige snuiter uit te hangen.

Ben jij een gamer die elk hoekje en gaatje uitpluist, of laat je dat achterwege? Het is natuurlijk niks nieuws dat een game je meer achtergrondverhaal biedt, naarmate je meer onderzoekt. Maar weet Thief dit naar een nieuw niveau te brengen? Laat weten in de comments wat jij denkt en of je uitkijkt naar deze stealth-gigant die de strijd probeert aan te gaan met Sam Fisher, Solid Snake en Edward Kenway. Sowieso is het nog even wachten, want Thief komt op 28 februari uit op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en PC. Laten we hopen dat we dan ook met de Xbox One-versie aan de slag kunnen, want van die console is nog geen releasedatum bekend.

Thief beloont nieuwsgierige gamers met extra achtergrondverhaal

Thief beloont nieuwsgierige gamers met extra achtergrondverhaal

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch