Menu Premium

The Amazing Spider-Man komt naar de PS Vita

Gamekings Redactie 11/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Superhelden lenen zich in potentie perfect voor videogames. Ze beschikken over een scala aan moves, skills en/of wapens, en hebben altijd wat te doen. In de realiteit valt het vertalen van een comic of (teken)film (iets passiefs) naar een game (iets actiefs) niet altijd mee. Enkele superheld-games die losbreken van het stigma en het goede voorbeeld geven zijn bijvoorbeeld Batman: Arkham Asylum/City en enkele Spiderman-games. En laten we van die laatste nou goed nieuws hebben, want The Amazing Spider-Man komt naar de PS Vita.

The Amazing Spiderman verscheen in 2012 al voor zo’n beetje alle mogelijke platformen en werd goed ontvangen. De game gaat verder waar de film ophield en bevat dus een nieuw, origineel verhaal in een free-roaming sandbox-wereld, waarbij gameplay-stijlen als combat, stealth, achtervolgen aan bod komen. En wat wil je als Spider-man-fan nu echt? Juist, je wilt je écht Spider-Man wanen en in alle vogelvrijheid door New York web-slingen, op zoek naar je volgende uitdaging. Zo’n open wereld leent zich misschien wel het beste voor zo’n dynamische superheld als Spider-Man.

De PS Vita beschikt over een aantal input-mogelijkheden die je op de console niet vindt. New York is bepaald geen gehucht en om het navigeren makkelijker te maken, kun je de kaart van The Big Apple nu met je vingers gemakkelijk bedienen. Ook de beweging-sensoren in de PS Vita worden benut, want door simpelweg met je handheld te richten is het mogelijk om je heen te kijken en met een druk op de knop mooie kiekjes te schieten.

Nog even wachten en dit allemaal is onderweg in de bus of trein mogelijk. The Amazing Spider-Man is op 19 november beschikbaar voor de PS Vita. Overigens geldt dit voor Noord-Amerika, dus het zou kunnen zijn dat de Europese datum ietsjes anders is. De game kent een hoop PS Vita-specifieke toevoegingen en hopelijk behoudt deze handheld (HAH!) alles wat de consoleversie ook tof maakte!

The Amazing Spider-Man komt naar de PS Vita

The Amazing Spider-Man komt naar de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch