Menu Premium

Team 17 had de Worms IP bijna verloren aan een uitgever

Gamekings Redactie 14/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Onlangs verscheen er een nieuw deel in de welbekende Worms-serie, genaamd Battlegrounds. Hoewel deze game wederom exact deed waar we de serie van kennen en weliswaar wat vernieuwing miste, moeten we niet vergeten dat deze game een veteraan is in het gamelandschap. Vandaag is naar buitengekomen dat deze veteraan twintig jaar geleden bijna gesneuveld is, want Team 17 had de Worms IP bijna verloren aan een uitgever. De oorlogsveteraan heeft tot tweemaal toe de beul weten te ontlopen, waarvan de laatste keer in de late jaren ’90 was.

Debbie Beswtick, vraag ons niet hoe je het uitspreekt, sprak in haar laatste column over het feit dat de Team 17 de IP zou verliezen wanneer bepaalde doelen niet gehaald werden. Na een deal met een uitgever, kregen ze de extra investering voor een game die vier tot vijf maanden achterliep op ontwikkelschema. Dankzij een goede planning en een hecht team, slaagde Team 17 erin de game op tijd af te krijgen en was het wachten op de verkoopcijfers. Wanneer de verkopen na twaalf maanden niet voldeden aan de eisen van de uitgever, konden ze hun IP afstaan en zoeken naar een ander baantje. Na twaalf maanden was het moment daar en bleken ze het doel met een schrale 1,7 procent te hebben overtroffen. Zo heeft de Worms-serie zich in de late jaren ’90 door het slagveld geslagen en is daardoor veilig aan de overkant gekomen. Wellicht hadden we de laatste release, en veel andere releases, in de serie nooit meegekregen wanneer die 1,7% niet was opgedoken. Man, dit klinkt net als een spannend oorlogsverhaal wat je opa je vertelt.

De Worms-serie liet voor het eerst zijn lange, smalle, glibberige kop zien in 1995 op de Amiga, PC, PlayStation en Super Nintendo. De game heeft dus al veel generaties doorstaan en mag daarom oprecht één van de veteranen van de game-industrie genoemd worden, ondanks dat de game bijna in stof was opgegaan.

Team 17 had de Worms IP bijna verloren aan een uitgever

Team 17 had de Worms IP bijna verloren aan een uitgever

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch