Menu Premium

Surge Deluxe verschijnt 5 februari op de PS Vita

Lisette Atsma 30/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mobiele game Surge, welke alleen te spelen was op smartphones die PlayStation Certified zijn, wordt nu voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. Als reactie op de feedback die de ontwikkelaar heeft ontvangen op Surge, brengt Futurlab de game nu ook uit voor de handheld. De naam van de game is echter ietsjes aangepast, want Surge gaat op de PS Vita door het leven als Surge Deluxe. Deze game gaat overigens al best wel snel het daglicht zien, want Surge Deluxe verschijnt 5 februari op de PS Vita

Surge Deluxe is praktisch een variatie op enkele bekende games waarbij je minimaal drie blokjes met gelijke kleuren bij elkaar moet laten passen. Wat anders is in deze versie, is het feit dat de blokjes dit keer niet naast elkaar staan, maar dat jij ze aan elkaar koppelt door lijntjes te trekken. De ontwikkelaar heeft daarnaast verschillende gameplay-aspecten gecreëerd om het allemaal nog wat moeilijker te maken.

De game werd goed ontvangen toen deze verscheen op Playstation Mobile. Toch hadden veel gamers nog wat kritiek op de game van Futurlab, waardoor de ontwikkelaar wat veranderingen gaat doorvoeren in Surge Deluxe, voordat deze op de PS Vita verschijnt. Voor de release op de handheld van Sony is onder meer het gehele scoringssysteem van Surge Deluxe aangepast, zijn er nu verschillende achtergronden die vrij zijn te spelen, bevat de game een compleet nieuwe soundtrack en zijn de blokken aangepast voor de gamers die kleuerenblind zijn, waardoor iedere kleur een andere vorm heeft. Daarnaast is er ook een puzzelmodus aan de game toegevoegd, welke je kunt spelen als je niet bepaald zit te wachten op allerlei dingen die het rustige puzzelen nogal kunnen belemmeren.

Zoals gezegd verschijnt Surge Deluxe al snel op de PS Vita, maar niet zo snel als dat de Amerikanen ermee aan de slag kunnen gaan. Zij kunnen namelijk al op 4 februari gaan puzzelen op de PlayStation Vita, terwijl wij in Europa nog een dagje langer moeten wachten op de release van deze titel.

Surge Deluxe verschijnt 5 februari op de PS Vita

Surge Deluxe verschijnt 5 februari op de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch