Menu Premium

Super Mario 3D World bevat voornamelijk live muziek

Gamekings Redactie 30/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je het hebt over de kwaliteit van videogames, wordt er vaak gekeken naar hoe het eruit ziet. Is de resolutie goed, zijn de animaties vloeiend, noem maar op. Toch moet er niet vergeten worden wat voor belangrijk aspect de soundtrack van een game is. Nintendo heeft hier ook goed over nagedacht voor hun aankomende Mario-titel, want Super Mario 3D World bevat voornamelijk live muziek die ingespeeld is door een waar symfonisch orkest.

In een interview met Destructoid liet leidend componist Mahito Yokota weten hoe ze aan de slag gegaan zijn om Super Mario 3D World een geweldige soundtrack te geven. Hij is onder andere ook verantwoordelijk voor de soundtracks van de Super Mario Galaxy-games en deze Mario-titels worden door velen gezien als dé games met de beste soundtracks. De Super Mario Galaxy-titels hadden soundtracks die ook grotendeels ingespeeld waren door symfonische orkesten wat een majestueus gevoel meebracht.

Ook voor Super Mario 3D World wordt een groots orkest uit de kast getrokken. “Er zijn ontzettend veel tracks die live worden ingespeeld”, vertelt Yokota. “We maken de muziek met een big-band gevoel, waarbij we gebruik maken van alle toeters en bellen met trompetten en saxofoons.” Het lijkt er dus op dat we een groots uitgepakte soundtrack kunnen verwachten.

Terwijl de meeste titels voor de Wii U op zich laten wachten tot 2014, kunnen we binnen niet al te lange tijd met Super Mario 3D World aan de slag. 29 november is het dan eindelijk zover, want dan ligt de game hier in de winkels.

Super Mario 3D World bevat voornamelijk live muziek

Super Mario 3D World bevat voornamelijk live muziek

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch