Menu Premium

Stronghold Crusader 2 wordt een Steam exclusive

Lisette Atsma 16/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Stronghold-serie van Firefly Studios is een bekende naam bij real-time strategy-spelers. Het heeft even op zich laten wachten, maar dit voorjaar wordt dan toch eindelijk de nieuwste game in de reeks verwacht. Stronghold Crusader 2 is de opvolger van vier eerdere games in de Stronghold-serie, welke sinds de eerste Stronghold uit 2001 razend populair zijn. Nu blijkt dat Valve graag wil dat hun platform aan de aankomende game verbonden gaat zijn. Stronghold Crusader 2 wordt een Steam exclusive, aldus Firefly Studios, wat ervoor zorgt dat die wens ook in vervulling gaat. Je zult de game ook gewoon in de winkel kunnen kopen, maar je zult Steam nodig hebben om deze daadwerkelijk te kunnen spelen.

Firefly Studios geeft aan deze optie te hebben gekozen, omdat ze zich realiseerden dat ze met hun gelimiteerde productiemiddelen het niet aankonden om alle secundaire mogelijkheden te kunnen ontwikkelen die ze voor de game wilden. Hierom hebben ze dus wél zelf de game gemaakt, maar dingen als voicechat, achievements en statistieken in samenwerking met Valve ontwikkeld. Een belangrijke reden voor deze stap is de nieuw ontwikkelde co-op multiplayer-modus, welke een primeur is voor de studio. Hoewel de co-op door Firefly zelf is ontwikkeld, hadden ze geen invite-systeem voor de game. Dit is dan ook de reden dat de samenwerking met Valve ze goed uitkomt.

De marketingmanager bij Firefly Studios, Nick Tannahill, geeft aan dat de meerderheid van hun klanten de game toch via Steam zal kopen en dat deze zet dus geen grote impact zal moeten hebben. Misschien heeft hij gelijk en bewijst het alleen maar de sterke positieve van Valve’s platform. Stronghold Crusader 2 wordt dit voorjaar verwacht voor de PC.

Stronghold Crusader 2 wordt een Steam exclusive

Stronghold Crusader 2 wordt een Steam exclusive

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch