Menu Premium

Splinter Cell: Blacklist Wii U wordt gemaakt door Ubisoft Shanghai

Gamekings Redactie 08/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het komt wel vaker voor, dat games uit een gevestigde franchise worden uitbesteed aan kleinere studio’s. De portable God Of War games voor de PSP werden door Santa Monica Studios uitbesteed aan ontwikkelaar Ready at Dawn. Een kleinere ontwikkelaar die eveneens de PSP versies van o.a. Ratchet & Clank voor zijn rekening nam. Een recenter voorbeeld is Uncharted: Golden Abyss, deze werd door Naughty Dog aan Bend Studios toevertrouwd. Zo ook het volgende avontuur van Sam Fisher. Splinter Cell: Blacklist Wii U wordt gemaakt door Ubisoft Shanghai.

Voor de gespecialiseerde ontwikkeling van de Wii U versie van Splinter Cell: Blacklist wijkt Ubisoft Toronto uit naar Ubisoft’s Shanghai studio. Deze ontwikkelaar nam eerder de ontwikkeling van Splinter Cell: Pandora Tomorrow op zijn schouders waarna ze meewerkten aan Splinter Cell: Double Agent. Ze weten dus hun weg binnen de populaire stealth franchise en zullen de unieke Wii U features implementeren.

Creative director Maxime Beland voegt toe: “Splinter Cell draait altijd om gadgets, en de Wii U GamePad fungeert als een natuurlijke extensie hiervan. Dat is zeker interessant, omdat we geen nieuwe manieren hoefden uit te vinden voor interactie met de game door middel van de hardware. Het is gewoon heel logisch.” Hiermee doelt Beland op de diverse features van de Wii U GamePad die ervoor zorgen dat de gadgets zich op een logische en intuïtieve manier zullen laten besturen.

“Ik ben een groot voorstander van het toepassen van technologie wanneer het een natuurlijke extensie van de gameplay is”, legt Beland uit. Hij benadrukt nog eens dat hij niet wil dat spelers straks ‘RELOAD!’ moeten roepen wanneer Sam’s vuurwapen herladen moet worden. Dat zou de hoofdpersoon zelf ook niet doen en is dus niet natuurlijk. Maar zelf ‘Hey you!’ roepen of fluiten wanneer Sam Fisher de aandacht moet trekken van vijanden is daarentegen best logisch. Zodoende bevat de Xbox 360 versie dergelijke features vanwege de Kinect microfoon. Maar die worden, gek genoeg, niet genoemd bij de Wii U versie, ondanks dat de Wii U ook over een microfoon beschikt. De vraag ‘Waarom?’ kan Beland volgens eigen zeggen niet beantwoorden.

Het zou op zijn minst vreemd zijn wanneer een feature zoals de microfoon van de Wii U Gamepad niet wordt benut om de gameplay van Splinter Cell: Blacklist op te leuken. Ubisoft Shanghai heeft nog drie maanden de tijd om de Wii U versie te voorzien van betekenisvolle platform specifieke features, want Splinter Cell: Blacklist wordt in augustus uitgebracht voor de Wii U, Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Zie jij het implementeren van unieke Wii U features als een goede reden om deze versie boven de andere versies te verkiezen?

Splinter Cell: Blacklist wordt gemaakt door Ubisoft Shanghai

Splinter Cell: Blacklist wordt gemaakt door Ubisoft Shanghai

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch