Menu Premium

Sony wil de PS Vita TV in Europa anders op de markt zetten

Gamekings Redactie 03/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens een persconferentie die op 9 september werd gegeven door de Japanse tak van Sony werd de PS Vita TV onthuld. Het was in eerste instantie niet compleet duidelijk waar deze voor bedoeld was, maar nu is dat lang en breed duidelijk. Er kunnen namelijk PlayStation 4-games mee gestreamd worden, met daarnaast de optie om PS Vita-games, via alleen het apparaat zelf, op de televisie te spelen. Tot nog toe is het ding alleen nog maar in Japan uitgekomen, omdat ze daar nog niet heel bekend zijn met de opties tot streamen, en Sony wil de PS Vita TV in Europa anders op de markt zetten. Dit heeft ermee te maken dat het voor ons allemaal niet geheel nieuw is.

In een interview dat Sony-baas Andrew House met Eurogamer had, sprak hij over de PS Vita TV en het verschil tussen de Japanse en westerse markt. Volgens House zal de positie van de PS Vita TV in Europa en Noord-Amerika anders zijn dan in Japan. Er is gekozen om het apparaatje nu alleen in Japan uit te brengen, omdat ze daar minder bekend zijn met streamen en daar dus een markt is voor de PS Vita TV. “Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar we wilden daar als eerste lanceren doordat er daar nog geen echte manier is om content overal naartoe te streamen”, aldus House.

In Europa en Noord-Amerika is dat natuurlijk anders. Denk aan bijvoorbeeld aan Netflix, dat als dienst op elk apparaat te krijgen is. Er moet dus door Sony een andere manier bedacht worden om de PS Vita TV voor ons westerlingen interessant te maken. De potentie is er zeker, maar dat moet dan natuurlijk wel goed uitpakken. Wellicht moet het aantal PS Vita-games dat te spelen is via de PS Vita TV uitgebreid worden en de aankomende Gaikai-dienst ervoor zorgen dat er ook PlayStation 3-titels gestreamd kunnen worden via het apparaat. Dan zou het zomaar kunnen zijn dat iedereen het wil hebben. Op het moment zijn er geen specifieke plannen om de PS Vita TV ook daadwerkelijk naar Europa of Noord-Amerika te brengen, dus op die aankondiging moeten we nog even wachten.

Sony wil de PS Vita TV in Europa anders op de markt zetten

Sony wil de PS Vita TV in Europa anders op de markt zetten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch