Menu Premium

Sony versoepelt de PSN film- en tv-restricties

Gamekings Redactie 16/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mensen bij Sony zijn nog niet eens zo slecht van aard. Sony versoepelt de PSN film- en tv-restricties. Dit ondanks de economische crisis. Het bedrijf heeft er namelijk voor gekozen om een ‘relaxtere’ aanpak te hanteren als het gaat om de regels omtrent downloaden bij de Video Unlimited-service. Zo kun je vanaf nu altijd je video’s een onbeperkt aantal keer downloaden. Video Unlimited, de film- en TV-tak van de PlayStation store, geeft gebruikers nu de kans om hun eerder aangeschafte materiaal opnieuw gratis te downloaden. Medium Shacknews ontdekte deze verandering in het beleid van Sony en vroeg daarom een vertegenwoordiger om een reactie. “Ik kan bevestigen dat we recentelijk de dienst hebben aangepast, zodat gebruikers hun video’s kunnen herdownloaden.”

Wat een goedzakken zijn het bij Sony ook. Nouja, het wel allemaal wat eerder gekund. Deze verandering binnen het beleid biedt Video Unlimited-gebruikers namelijk eindelijk dezelfde voordelen als bij concurrenten zoals iTunes en Amazon. Gebruikers hebben nu permanent toegang tot een bibliotheek via een cloud die ze kunnen afspelen op al hun Sony-apparaten. Zo is het mogelijk om de video’s op zowel de Vita als de PlayStation 3 te checken én ook op de Sony Xperia-smartphones en tablets. Tot zover de beperkende restricties.

De voorgaande regel van het bedrijf was dat video’s slechts eenmaal gedownload konden worden, zodra ze gedownload waren op een PS3 of PSP. Daarnaast waren ze systeem gebonden en was het dus onmogelijk om voor hetzelfde geld content op zowel je gameconsole als je mobiel te hebben. Het is in ieder geval fijn voor de Nederlandse gamer dat deze restricties, als de dienst dan eindelijk ook hier beschikbaar wordt, niet meer gelden.

Dit lijkt dus zowel voor de Amerikanen als voor ons een stap in de goede richting, maar zit jij überhaupt op een dienst als Video Unlimited te wachten?

Sony versoepelt de PSN film- en tv-restricties

Sony versoepelt de PSN film- en tv-restricties

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch