Menu Premium

Sony verkoopt Sony Online Entertainment aan Columbus Nova

Karim Shehata 02/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar Sony Online Entertainment kennen we van games als EverQuest, PlanetSide 2 en H1Z1. Deze games verschenen in het verleden alleen op de PC en mondjesmaat komen de SOE-games ook naar de PlayStation 4. Nu lijkt de weg echter open voor releases van Sony Online Entertainment op bijvoorbeeld de Xbox One, want de studio is door Sony verkocht aan een investeringsmaatschappij, genaamd Columbus Nova.

Hierdoor heeft Sony Online Entertainment overigens meteen een andere naam gekregen, want de studio heet nu Daybreak Game Company LLC. De studio gaat zich actief bezighouden met het maken van games en doet dit ondanks de investeringsmaatschappij onafhankelijk, waardoor we het voormalige Sony Online Entertainment als een indie-studio zouden kunnen zien.

Veel is echter onduidelijk rondom deze overname. Wat gebeurt er met PlanetSide 2 voor de PlayStation 4? Komt de game nu ook naar de Xbox One? Daybreak Game Company heeft in ieder geval aangegeven dat de studio games gaat maken voor de PlayStation, Xbox en mobiele platformen. De toekomst zal gaan uitwijzen of games als EverQuest, DC Universe Online, H1Z1 en PlanetSide 2 hun weg gaan vinden naar de Xbox One.

Bron: Kotaku

Sony verkoopt Sony Online Entertainment aan Columbus Nova

Sony verkoopt Sony Online Entertainment aan Columbus Nova

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch