Menu Premium

Sony Online Entertainment is zeer geïnteresseerd in Project Morpheus

Karim Shehata 02/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Virtual reality is inmiddels één van de meest besproken onderwerpen binnen de game-industrie. Waar laatst het grote nieuws naar buiten kwam dat Facebook Oculus VR overneemt voor een duizelingwekkend bedrag, is het natuurlijk ook al geen verassing meer dat Sony in het virtual reality-wereldje stapt door middel van Project Morpheus. Nu lijkt ook Sony Online Entertainment, bekend van games als Planetside 2 en EverQuest, om te zijn wat betreft virtual reality, want Sony Online Entertainment is zeer geïnteresseerd in Project Morpheus.

Dit zegt de development director van de EverQuest-franchise, genaamd David Georgeson, tegen IGN. “Project Morpheus is alleen voor de PlayStation 4”, begint Georgeson. “Wanneer wij dus een PC-game maken, richten wij ons niet op Project Morpheus, behalve als Sony er iets heel tofs mee doet”. Met dat laatste lijkt de director te bedoelen dat hij dus graag PC-ondersteuning zou willen zien voor de virtual reality-bril van Sony. “Ik denk dat virtual reality en augmented reality de toekomst zijn van games, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Eerst moeten we een game maken en vervolgens kunnen praten over virtual reality en dingen die daar aan gerelateerd zijn”. Georgeson wilde overigens nog wel even onderstrepen dat hij zeer geïnteresseerd is in Project Morpheus: “Ik ben zeer geïnteresseerd in Project Morpheus, dus we zullen zien wat er gaat gebeuren”, besluit Georgeson.

Dat we binnenkort Planetside 2 of DC Universe Online met een virtual reality-bril spelen, lijkt voorlopig dus nog onwaarschijnlijk. Wel is de man dus zeer geïnteresseerd in virtual reality, maar loopt hij dus tegen één probleem op: Sony Online Entertainment maakt vooral PC-games en Project Morpheus ondersteund alleen de PlayStation 4. Of Sony hier binnenshuis nog wat aan kan en tevens wil doen voor Sony Online Entertainment is natuurlijk nog maar de vraag. Wel is het dus duidelijk dat de aankondiging van Project Morpheus wat te weeg heeft gebracht bij ontwikkelaars.

Sony Online Entertainment is zeer geïnteresseerd in Project Morpheus

Sony Online Entertainment is zeer geïnteresseerd in Project Morpheus

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch