Menu Premium
Loading...

Sony kondigt One Way Trip aan voor PlayStation 4 en PS Vita

Lisette Atsma 04/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Team Frauenhofer’s eerste game was Demon Chic, een surrealistische action-game over drie huisgenoten die hun leven willen leiden, maar in de tussentijd constant worden aangevallen door demonen, spoken en allerlei andere wezens. De game was speciaal ontwikkeld voor iOS en had een hele aparte stijl. Hetzelfde team is nu al een jaartje bezig met het ontwikkelen van een nieuwe game. Deze game zit er nu eindelijk aan te komen, want Sony kondigt One Way Trip aan voor PlayStation 4 en PS Vita.

One Way Trip is het verhaal van twee broers. Jij en je broer komen erachter dat een groot deel van de wereldpopulatie, waaronder jullie zelf, is vergiftigd door een aanval op de watervoorziening. Nu hebben jullie nog maar zes uur te leven, in deze periode zullen jullie je in een constante hallucinatie bevinden. Het is een ontdekkingsreis over hoe je moet accepteren dat jij en iedereen van wie je houd op het punt staan dood te gaan, terwijl je dus hartstikke high bent.

De game heeft twee verschillende modi. De verhaalmodus en gevechtsmodus waren eerst één en dezelfde, maar de makers kwamen er al snel achter dat hierdoor een groot deel van het te vertellen verhaal verloren ging. Het was veel te aantrekkelijk om verschillende squads op te bouwen en het gevecht aan te gaan, omdat er zo veel verschillende opties en combinaties te maken zijn. Je kunt nu dus én de game als een filosofische reis naar de dood ervaren, of als een soort turn-based strategy shooter, afhankelijk van wat je meer interesseert. In de verhaalmodus krijg je als speler juist zelf de mogelijkheid het verhaal op te bouwen. Iedere keuze zal je omgeving beïnvloeden, en de karakters die je tegen komt.

One Way Trip is een game over moraal en de kosten die mogelijkheden met zich mee kunnen dragen. Net als in het leven zal je niet alles kunnen doen wat je wilt, maar je hebt wel de vrijheid om te kiezen wat het belangrijkst voor je is. Voor dit nieuwe project hebben ze dus samenwerking gezocht met Sony, waardoor de game uitkomt op de PlayStation 4 en PS Vita. Ze zijn bij Team Frauenhofer nog niet in staat om een releasedatum te laten weten, dus daar is het nog even op wachten.

Sony kondigt One Way Trip aan voor PlayStation 4 en PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch