Menu Premium

Sony kondigt cloud-gaming service PlayStation Now aan

Gamekings Redactie 07/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony kondigde op 20 februari een nieuw familielid in de PlayStation-familie aan, namelijk nummertje 4. Dat was het moment waarop we ons moesten voorbereiden op grootse next-gen-ervaringen en grote vernieuwingen die met sneltreinvaart de gigantische mensenmassa’s op stormen. Echter, we kunnen stellen dat we tot nu toe nog niet echt van die ervaringen hebben kunnen proeven. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want Sony kondigt cloud-gaming service PlayStation Now aan op CES 2014.

Op de dag dat de PlayStation 4, die als warme, schaarse broodjes over de toonbank vloog en inmiddels vier miljoen bezitters heeft blijgemaakt, kondigde Sony ook aan iets met cloud-gaming te gaan doen. Het bedrijf had een tijdje daarvoor namelijk al de cloud-gaming service Gaikai opgekocht, dus de basis was al neergestreken binnen de muren van Sony. Deze service zou het mogelijk maken om oude pareltjes van je PlayStation 3 te spelen op je gloednieuwe PlayStation 4. Sony laat nu duidelijk zien flink met de service bezig te zijn, welke nu wellicht de grootste prioriteit van onze Japanse vrienden geniet.

PlayStation Now trekt het namelijk nog breder dan de eigenlijke intentie van Gaikai. Zo streamt de service niet alleen PlayStation 3 games naar zijn opvolger, maar naar allerlei apparaten. Zo worden games gestreamd naar de PlayStation 4, PlayStation 3, PS Vita, maar ook naar televisies, smartphones en tablets. Voor het streamen is namelijk geen krachtige processor of een ander krachtig foefje nodig, al is een goede  internetverbinding natuurlijk wel een vereiste. De service houdt namelijk in dat games gedraaid worden op krachtige servers die de beelden vervolgens op je beeldscherm toveren. Een belangrijk punt om dan rekening mee te houden is lag, hoe sneller je internetsnelheid des te minder lag. Logisch natuurlijk.

Sony is van plan om eind deze maand de service te testen in de Verenigde Staten. Verder is er over PlayStation Now nog niets bekend. We moeten dus wachten om te weten te komen of we voor deze service een apart abonnement moeten afsluiten en hoe we aan de games komen die beschikbaar zijn om te streamen. We houden het voor je in de gaten hier bij Gamekings!

Sony kondigt cloud-gaming service PlayStation Now aan

Sony kondigt cloud-gaming service PlayStation Now aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch