Menu Premium

Shovel Knight heeft zijn Kickstarter doel gehaald

Gamekings Redactie 31/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shovel Knight heeft zijn Kickstarter doel gehaald van $75.000 en gaat nu verder met inzamelen voor de ‘stretch goals’. Er staan nog dertien dagen op de teller voor het Kickstarter project.

Met Shovel Knight doet Yacht Club Games een ode aan oude 8-bit games zoals Mega Man, Duck Tales en Castlevania. In de game bestuur je een ridder die zich met behulp van een spade een weg moet zien te banen door 2D platform levels vol vijanden en gevaarlijke afgronden om uiteindelijk de Enchantress te verslaan en zijn geliefde te redden.

De neerwaartse aanval die de Shovel Knight met zijn spade kan doen vormde de inspiratie voor de game. Yacht Club begon met dit concept en veranderde het wapen van een zwaard naar een spade, omdat dit gereedschap op zoveel meer manieren gebruikt kon worden. Shovel Knight brengt ons behalve een spade weinig nieuws, maar de game belooft veel goeds voor wie graag met nostalgie terugdenkt aan die goeie ouwe tijd toen games maar twee dimensies hadden en een handjevol pixels genoeg waren om een hele wereld mee te verbeelden.

In een update op de Kickstarter pagina schrijft Yacht Club: “We zijn zo dankbaar en vol waardering dat we wel kunnen huilen. Het was een dolle rit en we hebben nog steeds een lange weg voor ons, maar we zijn gefinancierd! Was je ongerust? Wij waren niet ongerust. Ok, we waren wel ongerust”.

Shovel Knight zal als een volledige game worden verkocht. Er komt geen betaalde DLC voor de game en als het team toch een aanvulling wil maken dan zal dat een volledige sequel worden. Shovel Knight wordt verwacht voor deze zomer.

Shovel Knight heeft zijn Kickstarter doel gehaald

Shovel Knight heeft zijn Kickstarter doel gehaald

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch