Stronghold Crusader: Definitive Edition aangekondigd
Verschijnt dit jaar...
Nog geen account? Registreer hier
Het ziet ernaar uit dat het (im)populaire microtransactie-model langzamerhand doorsijpelt naar de AAA-games, want ook Ryse: Son of Rome zal microtransacties bevatten. Gaat het een goede toevoeging zijn voor de aankomende Xbox One-titel?
In de grafisch indrukwekkende Xbox One-exclusive Ryse: Son of Rome wordt het mogelijk om in de multiplayer-modus uitrusting-upgrades te kopen. Dat gebeurt middels munten die je in de modus gaat moeten verdienen. Vanzelfsprekend ga je daarvoor moeten vechten, maar mocht je het willen, dan kun je ook met écht geld extra loots-packs kopen. Die middels microtransacties aan te schaffen loot-packs bevatten een willekeurige selectie aan voorwerpen die je kunt gebruiken, dus na het uitgeven van je centjes is het afwachten wat je ervoor krijgt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bronzen, zilveren en gouden packs waarbij een gouden loot-pack de meeste kans biedt op zeldzame items waarmee je je uitrusting kunt verbeteren en het uiterlijk van je Romeinse strijder kunt aanpassen.
Het gebeurt langzaam maar zeker, microtransacties vormen een steeds groter onderdeel van de game-industrie. Dergelijke transactiemodellen zagen we eerder al bij onder andere FIFA: Ultimate Team en Mass Effect 3. Vooralsnog gebeurt het introduceren van microtransacties voorzichtig, maar zeker. De noodzaak om er gebruik van te maken is niet aanwezig, maar als je makkelijker aan nieuwe in-game spullen wilt komen en ervoor wilt betalen, dan kan dat. Zelfs wanneer je een aardig in-game bedrag bijeen hebt ge-hackt en ge-slasht, maar net iets tekort komt voor een gouden loot-pack, kun je straks met een klein bedrag aan écht geld het resterende bedrag betalen.
Het wordt interessant om te zien of het de balans van de multiplayer niet gaat verstoren. Spelers met een dikke portemonnee kunnen straks wellicht zich tot de tanden bewapenen, maar ontzettend zuigen en een voordeel hebben ten opzichte van ervaren spelers met een minder dikke buidel. Hmmm, misschien is dat juist hoe het er in die tijd aan toe ging, nu ik er zo over nadenk.