Menu Premium

Rune Factory 4 komt naar Europa in de lente van 2014

Gamekings Redactie 01/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl Rune Factory 4 precies vandaag de weg naar de Verenigde Staten gemaakt heeft, moeten wij Europeanen nog iets langer geduld hebben. Gelukkig krijgen we nu wel iets meer duidelijkheid, want Rune Factory 4 komt naar Europa in de lente van 2014.

Zelfs als je niet bekend bent met de Rune Factory-serie, komt waarschijnlijk Harvest Moon je wel bekend voor. Rune Factory is dan ook een spin-off titel van de Harvest Moon-serie waarin je vergelijkbare gameplay-elementen vindt. Yoshifumi Hashimoto, ontwikkelaar van de Harvest Moon-games beschreef Rune Factory ooit als ‘Harvest Moon waar je zwaarden smeedt’. Het eerste deel in de serie heette dan ook Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon, wat aardig de lading dekt van de game.

Ondertussen is het voor Japanners al een tijdje mogelijk om met Rune Factory 4 aan de slag te gaan, terwijl de game vandaag uitkomt in de Verenigde Staten. Het had geweldig geweest als Rune Factory 4 ook gelijk hier zou uitkomen, maar die luxe is er niet. Jammer voor fans die al de hele tijd kwijlend naar Japanse gameplay-beelden zitten te kijken, met nog onduidelijk wanneer de game hier uitkomt. Er is tot nog toe niet duidelijk wanneer er precies naar de winkels gerend kan worden om de game in huis te halen, maar het wordt de lente van 2014. Een aantal maandjes wachten dus.

Tevens wordt Rune Factory 4 de allereerste Rune Factory-game die verschijnt op de Nintendo 3DS, waar eerdere titels verschenen op de Nintendo DS, Wii en PlayStation 3. Laten we hopen dat de Europese versie net zo’n succes wordt als de Amerikaanse en Japanse variant.

Rune Factory 4 komt naar Europa in de lente van 2014

Rune Factory 4 komt naar Europa in de lente van 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch