Menu Premium

Releasedatum van Oddworld New ‘n Tasty wordt voor de E3 onthuld

Lisette Atsma 25/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zitten er al even op te wachten: Oddworld: New ‘n Tasty, de remake van de PlayStation-game Abe’s Oddyssee uit 1997. De game is al een aantal jaren in ontwikkeling, maar blijkbaar zit er nu eindelijk schot in de zaak. Een specifieke datum hebben ze nog niet bekendgemaakt, maar we weten nu eindelijk: de releasedatum van Oddworld New ‘n Tasty wordt voor de E3 onthuld. Op uiterlijk 9 juni zullen we dus eindelijk weten wanneer we precies Oddworld in high definition kunnen doorlopen.

Oddworld: Abe’s Odyssee was een platform-game gemaakt door het bedrijf Oddworld Inhabitants. Dezelfde studio is verantwoordelijk voor het maken en uitbrengen van de remake van de game. Oddworld New ‘n Tasty is een complete remake van deze originele game. Het is niet simpelweg een remasterede versie van de originele PlayStation titel. In plaats daarvan heeft de studio de originele game helemaal vanuit het niets ontwikkeld, maar dan met de technologie waar ze vandaag de dag beschikking over hebben.

In Oddworld New ‘n Tasty speel je met Mudokon Abe. Net als bij de originele game is het een sidescrolling platform-game met de nadruk op het oplossen van puzzels. Het doel van de game is om alle Mudokon slaven te redden van de Rupture Farms. Er zullen hiervoor echter wel veel meer opties beschikbaar zijn dan in Abe’s Odyssee. Ook het einde van je game zal afhangen van hoeveel Mudokons je uiteindelijk hebt gered.

Oddworld Inhabitants vindt het jammer dat ze niet eerder specifieker konden zijn met de releasedatum voor de game. Ze gaan er echter van uit eerder vergeven te worden voor een late release dan voor een slechte game. Oddworld New ‘n Tasty zal een Cross-buy titel worden voor de PlayStation 3, PlayStation Vita en de PlayStation 4. Daarnaast zal hij ook op andere platformen als de Wii U en PC uitkomen, maar meer nieuws daarover volgt later.

Releasedatum van Oddworld New 'n Tasty wordt voor de E3 onthuld

Releasedatum van Oddworld New ‘n Tasty wordt voor de E3 onthuld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch