Menu Premium

Reddit-gebruiker maakt XCOM-game in Microsoft Excel

Karim Shehata 01/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mensheid kent eens in de zoveel tijd individuen die de wereld weten te verbazen. Of Reddit-gebruiker cruzzi die eer toekomt is nog de vraag, meer het is wel zeer opmerkelijk en knap te noemen wat hij weet te bereiken in Microsoft Excel. Cruzzi heeft namelijk een XCOM-game ontwikkeld in dit programma.

Dit meldt cruzzi zelf op Reddit. “Ik heb VOBA geleerd voor m’n werk en wilde er aan wennen. Omdat ik van XCOM hou, heb ik besloten een volledige XCOM-game te schrijven in Microsoft Excel,” aldus de Reddit-gebruiker. Twee maanden geleden was VOBA nog iets wat cruzzi niet beheerste. De reacties op zijn werk zijn dan ook zeer positief te noemen. Een gebruiker zegt dat dit de “dankest shit” is die hij ooit heeft gezien, om af te sluiten met “you are a fucking legend.”

In de plaatjes onder dit bericht zie je een deel van het werk dat hij heeft verricht in Microsoft Excel. Cruzzi beweert dat je alles kunt verwachten wat je normaal in een XCOM-game tegen zal komen, alhoewel het grafisch natuurlijk niet hetzelfde zal zijn als een echte XCOM-game.

Op 5 februari 2016 verschijnt het officiële XCOM 2, terwijl deze ‘game’ door het leven gaat als EXLCOM. Wat vind jij van dit project? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Reddit

Reddit-gebruiker maakt XCOM-game in Microsoft Excel

Reddit-gebruiker maakt XCOM-game in Microsoft Excel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch